2018-01-19
黎緊天氣又凍,天氣一凍就想食d熱辣辣既食物,通常黎黎去去唔係邊爐、雞煲就係羊腩煲。但係又想清淡一d,就揀左呢間溫野菜。 賣點係精緻Shabu shabu。呢度採取I PAD落單,方便又快捷。野食要用散叫既形式,食肉怪可以order多d肉,中意清淡既亦有好多蔬菜選擇。呢度既湯底有好多種唔同既選擇,我自己就order左一個有機豆乳湯底,純白色既湯底望落去似豆漿,但係味道同豆漿又不盡相同,豆乳湯有股奶香味,口感好細膩順滑。不過溫野菜d肉類都有d貴,所以主要都係叫返豚肉,熊本豚肉。顏色粉嫩,睇落都新鮮。另外推薦竹筒免治雞肉系列,我揀的這個是黑松露免治雞肉,一份有大約四粒。雞肉裡面混有雞軟骨,有d脆脆地既口感,黑松露醬味道唔係好濃烈,但整體幾好味。野菜五品勝,有生菜、水菜、 旺菜、 甘荀絲、 啡金菇,全部都是高纖維的蔬菜、又清熱解毒。我自己好中意啡金菇,同平時d白色金菇比,入口更加爽口又充滿水份。雞胸肉祿完都好滑,美味多汁。唔同既湯底有唔同既雜炊配料,豆乳湯底配既係cheese、雞蛋、黑椒,然後撈埋一齊,甜甜地有奶香。整體而言,呢度既Shabu shabu 口味較清新,價錢較高,食既都係食食材既
呢度採取I PAD落單,方便又快捷。
雞胸肉祿完都好滑,美味多汁。
整體而言,呢度既Shabu shabu 口味較清新,價錢較高,食既都係食食材既原汁原味,想打邊爐又怕肥膩既可以試下。