2009-11-27 70 浏览
好耐無寫食評, 今次為佢寫一次.以前响日本食過大戶屋, 平靚正開到黎香港, 當然要去試一試點了: 滑蛋豬排定食, 鰻魚定食, 迷你吉烈蠔, 泡菜味道可以講係ok好食, 但亦唔係太突出, 好似泡菜,就比較”水”, 唔夠韓國d咁好啦. 鰻魚無咩味, 又瘦又小, 雖然係 ”愛知縣”出品, 但取價 “$128” 再加一, 即$140就有d過份喎…最好食係吉烈蠔, 同日本食到既好相似,有蠔汁又有肉, 讚! $15一隻!滑蛋豬排無咩好講, 一般貨色反而係要講下 “添飯”呢個問題. Menu 話可以免費添飯, 我地只係一人添一個, 但唔知點解d店員既眼神好似唔係咁想你添飯咁. 而且個飯又好耐先黎. 第二個添飯, 我特登叫個女經理過黎, 同佢講話唔想浪費,只係想要半個飯, 以下係對話:“唔該我想添個飯, 但係只係想要半個”“半個? 無ga 喎… 即係係咪少d呀, 我地落單照落一個, 比少d你, 係咪?”“係呀, 食唔晒呀”“你地叫左幾個個定食呀” (叫一個定食唔可以添2個飯咩?)“2個”“um…”然後經理擰轉頭同個侍應講: “落一個添飯呀”完全無視我少飯的意見, 之前講咁多係廢話!但個飯等左10鐘都唔
好耐無寫食評, 今次為佢寫一次.
以前响日本食過大戶屋, 平靚正
開到黎香港, 當然要去試一試
點了: 滑蛋豬排定食, 鰻魚定食, 迷你吉烈蠔, 泡菜

滑蛋豬排無咩好講, 一般貨色

“唔該我想添個飯, 但係只係想要半個”
“係呀, 食唔晒呀”
“你地叫左幾個個定食呀” (叫一個定食唔可以添2個飯咩?)
“2個”
“um…”
然後經理擰轉頭同個侍應講: “落一個添飯呀”
完全無視我少飯的意見, 之前講咁多係廢話!
但個飯等左10鐘都唔黎, 等到個蠔都凍埋…跟住再同經理跟進, 結果真係黎左一大個飯…. 原來唔可以叫半個既, 食唔晒都話之你
2009-11-24