是日星期日 难得放假就同男朋友一齐去观塘工厦揾野食 揾到呢间新开嘅花系cafe Boon 上到去既时候都已经三点多 食lunch嘅人都开始埋单走 所以唔使等位Menu酱油渍三文鱼配牛油炊饭 青酱蚬肉汁 ($158)攞盘好靓 三文鱼柳外皮煎到金黄色 好香脆 肉质食落又够嫰滑 加上颜色鲜艳既三文鱼籽酱油渍就令三文鱼柳鲜味更突岀 牛油炊饭好好食 但系份量就唔算多香煎北海道和豚配洋薏米 烩野菜 洋葱汁 ($158)落单嘅时候店员有提醒我地和豚煮熟后会呈粉红色 不过我地就要求煎至全熟 用上猪肩位置既日本和豚食落十分爽口 肉味浓郁 仲正过食猪颈肉 烩野菜就包括莲藕 豆角 萝卜 同东菇 真系有肉又有菜 好健康抹茶红豆铜锣烧配花生酱意大利雪糕 ($98)铜锣烧口感松软 抹茶红豆馅甜而不腻 加上花生酱雪糕黎食真系超级夹 推介杂莓乳酪沙冰用左新鲜既覆盆子 黑加仑子 黑莓打成既杂莓乳酪沙冰饮落酸酸甜甜 开胃又清新伯爵奶泡厚厚既奶泡顺滑细腻 有阵阵伯爵茶香味 口味偏甜 饮落有温度铺面唔大但环境舒适 好中意呢种浅湖水绿做主调既设计

Menu

酱油渍三文鱼配牛油炊饭 青酱蚬肉汁 ($158)
牛油炊饭好好食 但系份量就唔算多

酱油渍三文鱼配牛油炊饭

香煎北海道和豚配洋薏米 烩野菜 洋葱汁 ($158)

香煎北海道和豚配洋薏米

抹茶红豆铜锣烧配花生酱意大利雪糕 ($98)

抹茶红豆铜锣烧配花生酱意大利雪糕

杂莓乳酪沙冰