2017-09-13 1026 浏览
終於有時間嚟到東京淺草炸雞專門店一試佢地嘅名物-炸雞!以我觀察七點半前嚟到都唔洗排隊,強烈建議大家七點鐘左右到咁就唔洗等位。餐廳乃日式家庭料理概念,中庭有自助飲品吧,環境寬闊,行得舒服,坐得都舒服。餐牌設計同醬汁座甚有吉豚屋味道,未知兩間係咪同一集團。呢到食炸雞價錢絕對相宜,四件炸雞連同大量椰菜伴三個特色醬汁,仲有一個白飯同麵豉湯,都只不過係五十幾蚊,仲抵食過快餐。炸雞肉身好滑,不過略嫌唔夠juicy,好食嘅炸雞應該有肉汁雞油輕輕咁樣流出嚟,但以佢嘅價錢來講質素已經遠超水準。可惜食到中途會好寡,未至於停曬手,但無令人想繼續食嘅感覺,有種來來去去都係同一味道同口感嘅感覺,四件對我嚟講係maximum,五件會令我嘅satisfaction level下降。我會形容佢似似配菜多過主菜,小食幾件會好滋味,但若然成餐飯都食佢嘅話就會好單調。
2017-09-11