呢间面屋黑岩有七款拉面可以拣,包括原味、辛辣、酱油、黑蒜、海老、鲣鱼同埋蟹肉。午市套餐仲有包买小时或者饮品☺️汤底系好正好浓郁既,认真又抵食又好食。  1⃣️鲣鱼拉面($82) 第一次见鲣鱼汤底既拉面🤩我同朋友都拣左佢黎食。汤底好浓鱼香,面头仲落左啲木鱼丝,就咁饮个汤底都已经好有惊喜!不过汤底系真系好浓,可能对一啲人黎讲会觉得太咸🙈但系我个人就好钟意❤️  另外叉烧可以自选慢煮肩肉或者火炙叉烧。我同朋友一人拣左一款试,慢煮肩肉系大块啲薄啲滑啲既,而火炙叉烧就厚啲,带啲肥肉,食落更加重肉味同油脂感。我同朋友都一致觉得火炙叉烧好食啲😋另外仲可以自选葱或者椰菜,同埋拉面既软硬度。我拣左普通既软硬度,觉得啱啱好,拉面份量都算多,口感都唔错。  2️⃣唐扬鸡肉(跟餐) 个唐扬鸡肉比我想像中好食!本身谂住跟餐既都冇乜期望,点知食落外脆内嫩!入面既鸡肉仲有少少肉汁🤤好正!

1⃣️鲣鱼拉面($82)

2️⃣唐扬鸡肉(跟餐)