2017-06-15 40 浏览
呢晚同好耐冇見既朋友嚟深水埗揾食,一向覺得深水埗冇乜高質西餐,見到呢間餐廳環境唔錯,西餐價錢又平民化,一於試下!被安排坐卡位,空間同私隱度都足,吹成晚水都冇有怕!叫左set再加芝士西蘭花,set會附送湯同飲品。忌廉湯好滑溜,稀杰度適中,唔會好膩。羅宋湯就清新啲,微辣刺激味蕾,加埋番茄酸甜,好開胃。芝士西蘭花焗得夠稔,芝士香口惹味,咸香十足,配上淡口既西蘭花就剛好!我叫既餐系芝士焗波士頓龍蝦配肉眼牛扒。龍蝦肉唔多,亦韌左少少,但芝士味好香,肉眼扒就幾令我驚喜,烤得粉嫩,帶點脂肪,食落稔滑有肉香,唔錯。朋友要左吉列珍寶蝦拼卡邦尼蟹肉意粉。佢話蝦炸得夠脆,裏面彈牙。意粉我試左少許。忌廉味香濃,可惜意粉質感偏稔。跟餐既紅豆冰用奶加紅豆而成,冇椰汁成分,啱哂唔太鍾意椰汁既我,而且唔太甜,紅豆又夠稔,好飲!呢度環境食物都唔錯,系深水埗既西餐之選!

被安排坐卡位,空間同私隱度都足,吹成晚水都冇有怕!
叫左set再加芝士西蘭花,set會附送湯同飲品。

呢度環境食物都唔錯,系深水埗既西餐之選!