2018-08-10 1748 浏览
同友人去完街 夜妈妈有啲肚饿, 记起呢附近有间饭店有点心食, 咁就去食番个宵夜先, 如果讲究装修埸面及衞生嘅朋友呢度就未必适合, 入到去大部份既客人都系上咗年纪既男人又或者夜更嘅司机大佬为多, 唔使理咁多 都系坐低食嘢啫入嚟嘅时候喺门口见到 有即拉肠粉, 夜妈妈竟然仲有即拉肠粉 当然要捧吓场啦大约十分钟左右就送上, 食落 真系同啲整定既肠粉又唔同, 肠粉皮几滑几薄, D叉烧唔会有雪藏味, 加埋D甜豉油 都真系几好食另外叫咗碟凤爪, 送上嘅时候先知道原来系黑椒凤爪, 我就比较钟意普通既酱汁凤爪, 因为畀啲黑椒味盖过咗原有嘅味道, 底下有几粒豆腐卜索咗啲油本来系好,但本身嘅酱汁唔多 反而觉得有啲干身咗另外目测其他嘅点心卖相只系一般般, 反而我见到其他人食𠮶啲炒粉面及小菜卖相又唔系差㖞, 下次可以再嚟试下

入嚟嘅时候喺门口见到
有即拉肠粉, 夜妈妈竟然仲有即拉肠粉 当然要捧吓场啦

2018-08-09
$50 (宵夜)