深井系一个好舒服嘅地方,有种远离城市的感觉望住海~ 一片宁静🌙不期然令我放慢脚步深井村个一条街有好多餐厅 因为想食鸡煲~ 就拣左喜喜鸡煲啦!每一间餐厅都搭起帐篷,系入面食饭都别有一番风味💗🥢惹味重庆鸡煲🐔半只$148 可以拣辣度,小编就拣左微辣,半只鸡分量都几多 2个人都好够食面头舖左满满芫荽(心心眼😍) 鸡煲味道不错总加左少少酒,好香酒味~不过如果味道再浓少少就更好啦🥢小食🦑 酥香鱿鱼✨必点✨炸个层皮唔厚 好薄 咬落超级酥脆😋鱿鱼好够味 食完一啖接一啖 爱酒人士用黎送酒一流🍺🥢火锅配料✨鱼片✨都系必点!(但系唔记得系咩鱼啦🙉)颜色晶莹剔透,非常新鲜 肉质超嫩滑一下就滑入口度 配埋鸡煲汤汁 少少辣~ 超好味😋🥢龙吐珠🔥$18/粒卖相好吸引,上面仲有d蟹籽~龙吐珠就系虾丸入面包住鹌鹑蛋,卖相满分 虾滑虾丸好弹牙爽口,好似食紧虾咁🦐好足料👍🏻 再配埋鹌鹑蛋有锦上添花嘅感觉🥢蟹肉蟹膏丸 (唔系好记得个名😅) 丸好弹牙,一咬就食到蟹肉蟹膏(几惊喜) 不过推荐龙吐珠多d😂 🥢🥬莴笋~食鸡煲 想食d蔬菜 当然系拣d无咁易吸油架啦🤩莴笋爽脆 同鸡煲汤底一齐煲更加入味可口啊最后配上一杯 🍯蜂蜜柠檬柚子
深井系一个好舒服嘅地方,有种远离城市的感觉
望住海~ 一片宁静🌙不期然令我放慢脚步
每一间餐厅都搭起帐篷,系入面食饭都别有一番风味💗

🥢惹味重庆鸡煲🐔半只$148
面头舖左满满芫荽(心心眼😍) 鸡煲味道不错
总加左少少酒,好香酒味~不过如果味道再浓少少就更好啦

🥢小食🦑 酥香鱿鱼✨必点✨
炸个层皮唔厚 好薄 咬落超级酥脆😋
鱿鱼好够味 食完一啖接一啖 爱酒人士用黎送酒一流🍺

🥢火锅配料✨鱼片✨都系必点!(但系唔记得系咩鱼啦🙉)

🥢龙吐珠🔥$18/粒
卖相好吸引,上面仲有d蟹籽~
再配埋鹌鹑蛋有锦上添花嘅感觉

🥢蟹肉蟹膏丸 (唔系好记得个名😅)

🥢🥬莴笋~
鸡煲 想食d蔬菜 当然系拣d无咁易吸油架啦🤩
莴笋爽脆 同鸡煲汤底一齐煲更加入味可口啊

最后配上一杯 🍯蜂蜜柠檬柚子茶$22
助清痺胃又润喉,甜度啱啱好,唔会太甜 打完边炉饮最适合不过

下次去会想试下就咁打边炉 因为配料同小食都好出色🤩
而且人又唔多 系一班朋友吹水聚会嘅好地方 👍🏻~