2023-03-15 547 浏览
去深井成日都係食燒鵝 今次試吓雞煲先之前係呢間買過盆菜 呢次試到堂食啦~⭐️惹味重慶雞鍋 半隻 微辣食唔到辣嘅人可以走辣服務員話可以辣另外上 咁就有辣有唔辣啦雞好滑 胸都唔會嚡口 醬汁都好出色好香濃 食到花生醬味咁 好正⭐️安格斯肥牛量雖然唔係好多 但食到真係靚牛唔小心淥咗幾分鐘都唔韌 好香牛味 真心好食⭐️油麥菜真係好鮮甜嘅菜 量多 性價比高 放入雞煲好夾⭐️肥鵝腸好鍾意食鵝腸 呢個鵝腸唔多肥膏 又好香服務員係我哋食雞食到咁上下 我哋話要加湯佢話唔洗加好多 因為雞煲汁會無乜味之後每次幫我哋加少少 好Nice👍🏻👍🏻👍🏻仲會間唔時睇吓我哋要唔要加水 (我哋無叫野飲🤭)
去深井成日都係食燒鵝 今次試吓雞煲
之前係呢間買過盆菜 呢次試到堂食啦~

⭐️惹味重慶雞鍋 半隻 微辣

油麥菜、鵝腸

服務員係我哋食雞食到咁上下 我哋話要加湯
佢話唔洗加好多 因為雞煲汁會無乜味
之後每次幫我哋加少少 好Nice👍🏻👍🏻👍🏻
仲會間唔時睇吓我哋要唔要加水 (我哋無叫野飲🤭)
2023-03-11
惹味重慶雞煲
安格斯肥牛
油麥菜、鵝腸
  • 惹味重慶雞鍋
2023-03-07 263 浏览
喜喜雞煲🐔惹味重慶雞鍋🐓(半隻• 微辣)$148呢個雞煲可以揀辣度,我哋就揀左微辣,雞既份量都幾多 ,兩個人都好夠食,啖啖肉岩曬各位食肉獸!🦁雞煲面頭仲鋪左芫荽,相信芫荽控應該好開心!雞煲味道惹味得黎,仲好香酒味~👍🏻💓石岐BB鴿🐥$58石岐乳鴿不嬲以脆、鮮、嫩而出名,我哋當日見到好多枱都有叫,所以就唔執輸叫埋一份!乳鴿啱啱整起非常夠熱,外皮脆卜卜,乳鴿肉非常嫩滑💓btw好快賣晒,手快有手慢冇😏😏自製鮮蝦滑🦐$78蝦滑非常新鮮彈牙,真材實料,配埋雞煲湯底簡直冇得輸!💓這不是餃子 🥟$58呢個完全係因為俾佢個名吸引咗所以叫既,完全冇令我失望~入面爆滿住香濃嘅黑松露,咁有新意,你哋唔係唔試吓呀~👍🏻🥰自製鮮蝦雲吞皇🥠$62呢度每一粒鮮蝦雲吞都乒乓波咁大隻,入面有原隻鮮蝦架!👍🏻💓食雞煲打邊爐唔係唔飲啤酒呀!呢度都有好多款唔同嘅啤酒飲品俾大家選擇!總括嚟講,呢餐價錢合理,非常惹味!😝😋😋
喜喜雞煲🐔

惹味重慶雞鍋🐓(半隻• 微辣)$148

石岐BB鴿🐥$58

自製鮮蝦滑🦐$78
蝦滑非常新鮮彈牙,真材實料,配埋雞煲湯底簡直冇得輸!💓

這不是餃子 🥟$58

自製鮮蝦雲吞皇🥠$62
呢度每一粒鮮蝦雲吞都乒乓波咁大隻,入面有原隻鮮蝦架!👍🏻💓

石岐BB鴿
惹味重慶雞鍋🐓(半隻• 微辣)
自製鮮蝦雲吞皇
自製鮮蝦滑
石岐BB鴿
惹味重慶雞鍋🐓(半隻• 微辣)
自製鮮蝦雲吞皇
自製鮮蝦滑
2023-01-07 228 浏览
去完深井行山就諗住係深井食埋晚飯,但又唔係幾想食燒鵝既時候,就見到呢間喜喜雞煲🤩二話不說就同朋友入左去餐廳!我地6點左右去到,餐廳先啱啱開門,所以完全唔洗等位直接入得👍🏻餐廳首先會提供QR code落單,不過啲員工好好服務咁話用手機落單又得,直接搵佢地落單都得👍🏻我地一黎就叫左個雞煲半隻($148)先😍揀左小辣,因為怕太辣會cum過晒原本啲雞味,所以叫小辣啱啱好!一上菜就俾啲荽茜份量嚇親!好多!不過好彩我同朋友都鐘意食🤣雞既份量兩個女仔食都好足夠,而且啲雞肉都好嫩好入味,如果唔係想打邊爐都會想再叫多一份雞🤣到差唔多食完啲雞既時候舖頭既職員都好主動幫我地加湯轉打邊爐,同埋佢地都會周不時睇下我地夠唔夠湯然後就幫我地加湯,真係好貼心好好服務!跟住我地再叫左啲火鍋配料,例如🥩美國肥牛($98)-好有牛味,口感柔嫩,用黎打邊爐真係一流👍🏻午餐肉($45)-打邊爐落唔落午餐肉係一件好令人爭議既事😂但我就每次打邊爐都一定會落!呢間餐廳既午餐肉仲要係厚切,口感十分豐富👍🏻🥟這不是餃子($58)-見佢個名咁特別都忍唔住叫左,餡料係包括黑松露、什菌同雞肉,一開始就咁睇以為係分開3隻味道,點知食落先知原來係
惹味重慶雞煲(半隻)

跟住我地再叫左啲火鍋配料,例如

🥩美國肥牛($98)
-好有牛味,口感柔嫩,用黎打邊爐真係一流👍🏻
美國肥牛
午餐肉($45)

🥟這不是餃子($58)
-見佢個名咁特別都忍唔住叫左,餡料係包括黑松露、什菌同雞肉,一開始就咁睇以為係分開3隻味道,點知食落先知原來係一隻有齊晒3隻味🤣一入口就有淡淡既黑松露味,之後就會食到啲菇同雞肉,成個味道好豐富好夾👍🏻不過有啲易散,所以最好唔好就咁過落個鍋到就佢碌,同個篩會好啲!
這不是餃子

跟住仲叫左娃娃菜($36)同烏冬($28)

之後仲叫左一酌蜂蜜檸檬柚子茶($48)
-據說係有增強免疫力、預防感冒功效👍🏻好好飲好易入口、兩個人飲份量啱啱好~
蜂蜜檸檬柚子茶(酌)

整體黎講成餐都好滿意,職員好服務上餐快食品質素好價錢可能比起出面會貴少少但服務加返分👍🏻
下次去深井會再黎試下其他湯底🤣
2023-01-07
惹味重慶雞煲(半隻)
美國肥牛
這不是餃子
蜂蜜檸檬柚子茶(酌)
  • 惹味重慶雞煲
2022-11-14 211 浏览
講起深井,我諗十之八九都會諗到食燒鵝。不過其實深井都仲有其他好嘢食嘅😋早排行完山嚟到深井,緊係要搵嘢食補充吓體力。當時天氣都仲涼涼哋,一見到有得打甂爐就即刻扑鎚。地方都幾大,啱哂一大班朋友行完山嚟擦親勁。-湯底🍲新鮮胡椒豬筒骨准山蘿蔔雞腳粟米鍋$138佢一星期七日都有唔同嘅特價鍋,材料喺個鍋名已經列明哂。雖然係特價,但依然好足料、好夠味。最後我哋連豬骨都食得乾乾淨淨😋。-🐂安格斯肥牛$168大大塊肥牛,紋理清晰,新鮮有牛味😋-🐖黑豚肉片$88同牛一樣幾新鮮,半肥瘦,無羶味。-🦑冰火野味魷魚$78沙爹味魷魚夠哂凍,打甂爐打到㷫烚烚,啱哂用嚟降溫😆-🐷午餐肉$23厚切大大舊唔會一夾就散👍🏻-🦐黑松露蝦滑、黑松露墨魚滑各$46爽滑彈牙,有好多蟹籽喺上面😋有黑松露嘅香味。-🥬萵筍$38、油麥菜$32新鮮爽甜好食😋-🫖熱蕎麥茶$28蕎麥味道好濃,如果有得凍飲就更加正😆
湯底
🍲新鮮胡椒豬筒骨准山蘿蔔雞腳粟米鍋$138
🐂安格斯肥牛$168
大大塊肥牛,紋理清晰,新鮮有牛味😋
🐖黑豚肉片$88
同牛一樣幾新鮮,半肥瘦,無羶味。
🦑冰火野味魷魚$78
沙爹味魷魚夠哂凍,打甂爐打到㷫烚烚,啱哂用嚟降溫😆
🐷午餐肉$23
厚切大大舊唔會一夾就散👍🏻
🦐黑松露蝦滑、黑松露墨魚滑各$46
爽滑彈牙,有好多蟹籽喺上面😋有黑松露嘅香味。
🥬萵筍$38、油麥菜$32
新鮮爽甜好食😋
🫖熱蕎麥茶$28
蕎麥味道好濃,如果有得凍飲就更加正😆
2022-11-10 182 浏览
👍🏻食材新鮮店家自製特色餃子👍🏻深井街坊必試的雞煲小店-◾️#惹味重慶雞煲(半隻) HKD$148半隻的份量兩個人吃剛好味道偏濃的雞煲薑味和芫荽香很特岀小辣適合不太能吃辣的朋友雞件很入味,熱騰騰特別好吃😋覺得可以多一點麻香更好我們再點了幾款火鍋配料每一碟都很新鮮乾淨招牌手切肥牛雪花好美😍燙到8分熟,肉味跟油香兩者平衡比平常的肥牛要厚 口感很好田雞處理得很乾淨即使煮久了肉質還是很細嫩吸收了雞煲的味道好吃👍🏻牛骨髓含有很多豐富營養沒有什麼味道,很適合配濃郁的湯汁👍🏻口感軟軟的好滑順像豆腐一樣手打墨魚丸和蝦丸很有鮮味十分足料又彈牙😋這不是餃子,自製韭菜餃,墨魚西洋菜餃三款都是店家自製的餃子🥟🥟🥟皮薄又足料,小心煮太久會破皮喔!特別推介很香黑松露的”這不是餃子”餡料豐富味道濃郁🤤韭菜餃的調味也很好吃😋

👍🏻食材新鮮店家自製特色餃子
👍🏻深井街坊必試的雞煲小店

◾️#惹味重慶雞煲(半隻) HKD$148
半隻的份量兩個人吃剛好
味道偏濃的雞煲
薑味和芫荽香很特岀
小辣適合不太能吃辣的朋友
雞件很入味,熱騰騰特別好吃😋
覺得可以多一點麻香更好

田雞處理得很乾淨
即使煮久了肉質還是很細嫩
吸收了雞煲的味道好吃👍🏻

牛骨髓含有很多豐富營養
沒有什麼味道,很適合配濃郁的湯汁👍🏻
口感軟軟的好滑順像豆腐一樣

手打墨魚丸和蝦丸很有鮮味
十分足料又彈牙😋

這不是餃子,自製韭菜餃,墨魚西洋菜餃
三款都是店家自製的餃子🥟🥟🥟
皮薄又足料,小心煮太久會破皮喔!
特別推介很香黑松露的”這不是餃子”
餡料豐富味道濃郁🤤
韭菜餃的調味也很好吃😋
2022-10-13 120 浏览
深井不嬲都係肥雞好少去探索嘅地方, 機緣巧合之下今次肥雞夜晚就去咗位於深井嘅喜喜雞煲, 而今次嘅晚餐經驗亦都令到肥雞驚為天人。 先講佢嘅湯底先佢嘅火鍋湯底有十幾款選擇, 施肥雞就揀去個蕃茄花膠雞腳豬筒骨, 果然一上到嚟妹飲一啖湯嗰個湯頭係甜到飛起,濃郁嘅蕃茄香味配上濃濃嘅豬骨味, 佢嘅雞腳煮到得非常之彈牙入味,在接埋佢啲筒骨入面嘅骨髓,肥雞係成煲湯底飲曬唔係講笑。 整多個手切安格斯肥牛,唔使講齋睇個油花都之非常之靚,油香撲鼻, 用埋個超甜嘅蕃茄湯配真係連豉油都唔使點。嗌咗佢嘅芫荽炸蠔,本來肥雞係唔食芫茜,但係呢個炸蠔真係好出色佢芫茜味唔係特別重但係啲蠔仔就非常之鮮香 。亦都嗌咗個炸鵪鶉蝦丸,非常之好食,彈牙嘅蝦膠配埋鵪鶉蛋, 肥雞真係第一次食。
2022-09-24
今晚肥妹仔同朋友去咗深井嗰邊食飯,呢一間喜喜雞煲上網睇食評相片都好吸引,一於就去試一試啦!蕃茄粟米豬骨鍋 $168湯底超級清甜,入邊材料非常豐富,有海量嘅蕃茄同粟米,豬骨筒亦都有好多,鍾意食筒骨骨髓嘅朋友一定要試!一啲味精都冇,肥妹仔同朋友飲咗半鍋!香茜酥炸鮮蠔仔 $78呢一個小食去到嗰陣時候肥妹仔見到差唔多台台都有叫,肥妹仔梗係唔汁輸啦!果然上到黎一啲都唔失望!粉漿好薄,炸到非常之酥脆,蠔仔雖然唔算好大粒,但係真係好新鮮,香脆可口!炸龍吐珠 $58其實就係用蝦餅包住鵪鶉蛋去炸,蝦餅嘅蝦味都幾濃,好香口!鵪鶉蛋幾大粒,呢一個小食正!招牌首切肥牛 $238個Menu話係肥牛,肥妹仔真係以為係連鎖打邊爐嗰款,點知上到嚟嗰d牛係有厚度,味道有d似新鮮牛頸脊咁,牛味濃,好juicy!!!黑豚片肉 $88呢一個黑豚肉厚度亦都唔薄,肥瘦適中,唔會超級肥!冇咩豬嘅騷味,好食。唐生菜$36新鮮爽口炸魚皮 $42呢個炸魚皮肥妹仔當小食咁食,一啲都唔腥,個都唔會太厚,非常之酥脆。

蕃茄粟米豬骨鍋 $168

新鮮爽口

炸魚皮 $42

2022-09-24
2022-09-20 70 浏览
深井算是荃灣後花園 附近餐廳不多以燒鵝聞名 眼開附近餐廳都富有街坊感姬蟲茸花膠螺頭雞腳鍋鍋裡湯底會愈來愈濃厚 好像老火湯姬蟲茸帶出很香菌味花膠螺頭散發出海鮮味 湯底鮮甜花膠和螺頭片有爽滑口感 不會很韌口建議先喝點湯品 再放火鍋料去涮 黑松露蝦滑蟹籽手打墨魚滑會用肉丸的圓形呈現 手打和自家製的蝦滑肉感很爽口 咬下出時候會很彈牙散發出淺淺的黑松露味墨魚滑帶有墨魚味 蟹籽不算很多丸也是爽口彈性的什錦蔬菜籃盤裡有豐富的菜和菇類金針菇 冬菇 生菜等 冰火魷魚魷魚有店舖秘製醬料腌製 旁邊生菜也沾有甜鹹的蒜香去腌製 很惹味的
深井算是荃灣後花園 附近餐廳不多

金針菇 冬菇 生菜等

冰火魷魚
魷魚有店舖秘製醬料腌製 旁邊生菜也沾有
甜鹹的蒜香去腌製 很惹味的
自從搬入深井後,就知道其實深井唔係剩係有得食燒鵝!落到深井村一整條街都是街坊食店!周六晚同老公踱步落到黎呢間喜喜烤魚雞煲火鍋!睇店名都講解晒有咩菜式供應~正當有選擇困難症嘅我想要 雞煲還是烤魚途中,發現了星期一至日之特價鍋底餐牌是日星期六就選 金湯老壇酸菜魚鍋底啦星級特飲:$22/杯柑桔話梅蜜 $22自家製酸酸甜甜,生津解渴香茅豬扒 $58見到隔離枱叫左碟,香氣飄晒過黎忍唔住整番碟!上碟時已切好一塊塊,方便食!香茅醃料香濃惹味,肉質唔乾,咬落仲有陣陣炭燒香氣~香茅炸南乳雞球 $68香茅同南乳味都唔算好濃,但炸雞件熱辣辣爆晒汁都幾好味 金湯老壇酸菜魚 $148原價$168可選辣度,選了小辣!有黃菊花瓣點綴裝飾魚片份量幾多,一入口酸度都幾高,幾開胃!鍋底有量娃娃菜同酸菜配料粉絲 $28 (火鍋配料)份量都幾多,粉絲放落酸菜魚鍋底吸收晒金湯精華,超入味!龍吐珠 $18/粒 (兩粒起)將蝦膠包住鵪鶉蛋再加入蟹子屬功夫花心思嘅配料,蝦膠幾爽彈,口感都幾特別!

是日星期六就選 金湯老壇酸菜魚鍋底啦

星級特飲:$22/杯

柑桔話梅蜜 $22
自家製酸酸甜甜,生津解渴

香茅豬扒 $58
見到隔離枱叫左碟,香氣飄晒過黎
忍唔住整番碟!

上碟時已切好一塊塊,方便食!
香茅醃料香濃惹味,肉質唔乾,咬落仲有陣陣炭燒香氣~

香茅炸南乳雞球 $68
香茅同南乳味都唔算好濃,但炸雞件熱辣辣爆晒汁都幾好味

金湯老壇酸菜魚 $148
原價$168

可選辣度,選了小辣!有黃菊花瓣點綴裝飾
魚片份量幾多,一入口酸度都幾高,幾開胃!
鍋底有量娃娃菜同酸菜配料

粉絲 $28 (火鍋配料)
份量都幾多,粉絲放落酸菜魚鍋底吸收晒金湯精華,超入味!

龍吐珠 $18/粒 (兩粒起)

將蝦膠包住鵪鶉蛋再加入蟹子
屬功夫花心思嘅配料,蝦膠幾爽彈,口感都幾特別!

2022-09-17
  • 香茅豬扒
深井係一個好舒服嘅地方,有種遠離城市的感覺望住海~ 一片寧靜🌙不期然令我放慢脚步深井村個一條街有好多餐廳 因為想食雞煲~ 就揀左喜喜雞煲啦!每一間餐廳都搭起帳篷,係入面食飯都別有一番風味💗🥢惹味重慶雞煲🐔半隻$148 可以揀辣度,小編就揀左微辣,半隻雞分量都幾多 2個人都好夠食面頭舖左滿滿芫荽(心心眼😍) 雞煲味道不錯總加左少少酒,好香酒味~不過如果味道再濃少少就更好啦🥢小食🦑 酥香魷魚✨必點✨炸個層皮唔厚 好薄 咬落超級酥脆😋魷魚好夠味 食完一啖接一啖 愛酒人士用黎送酒一流🍺🥢火鍋配料✨魚片✨都係必點!(但係唔記得係咩魚啦🙉)顔色晶瑩剔透,非常新鮮 肉質超嫩滑一下就滑入口度 配埋雞煲湯汁 少少辣~ 超好味😋🥢龍吐珠🔥$18/粒賣相好吸引,上面仲有d蟹籽~龍吐珠就係蝦丸入面包住鵪鶉蛋,賣相滿分 蝦滑蝦丸好彈牙爽口,好似食緊蝦咁🦐好足料👍🏻 再配埋鵪鶉蛋有錦上添花嘅感覺🥢蟹肉蟹膏丸 (唔係好記得個名😅) 丸好彈牙,一咬就食到蟹肉蟹膏(幾驚喜) 不過推薦龍吐珠多d😂 🥢🥬萵筍~食雞煲 想食d蔬菜 當然係揀d無咁易吸油架啦🤩萵筍爽脆 同雞煲湯底一齊煲更加入味可口啊最後配上一杯 🍯蜂蜜檸檬柚子
深井係一個好舒服嘅地方,有種遠離城市的感覺
望住海~ 一片寧靜🌙不期然令我放慢脚步
每一間餐廳都搭起帳篷,係入面食飯都別有一番風味💗

🥢惹味重慶雞煲🐔半隻$148
面頭舖左滿滿芫荽(心心眼😍) 雞煲味道不錯
總加左少少酒,好香酒味~不過如果味道再濃少少就更好啦

🥢小食🦑 酥香魷魚✨必點✨
炸個層皮唔厚 好薄 咬落超級酥脆😋
魷魚好夠味 食完一啖接一啖 愛酒人士用黎送酒一流🍺

🥢火鍋配料✨魚片✨都係必點!(但係唔記得係咩魚啦🙉)

🥢龍吐珠🔥$18/粒
賣相好吸引,上面仲有d蟹籽~
再配埋鵪鶉蛋有錦上添花嘅感覺

🥢蟹肉蟹膏丸 (唔係好記得個名😅)

🥢🥬萵筍~
雞煲 想食d蔬菜 當然係揀d無咁易吸油架啦🤩
萵筍爽脆 同雞煲湯底一齊煲更加入味可口啊

最後配上一杯 🍯蜂蜜檸檬柚子茶$22
助清痺胃又潤喉,甜度啱啱好,唔會太甜 打完邊爐飲最適合不過

下次去會想試下就咁打邊爐 因為配料同小食都好出色🤩
而且人又唔多 係一班朋友吹水聚會嘅好地方 👍🏻~
十年唔去深井今日太無聊去開荃灣做野早左收工決定同個朋友一齊做運動由荃灣行去深井行左個幾鐘去到啱啱好6點開始肚餓正好想食烤魚見到依間喜喜雞煲就同朋友一齊入去試試佢入面分左2PART2邊都好涼爽出面個PART仲有幾部冷氣唔會熱我地黎個陣最早所以可以影到依張相我地坐係出面個邊野食野飲都好多選擇夜晚唔一定要烤魚雞煲嫁仲有其他不過我鐘意食烤魚好入味好好食記得以前返大陸就係為左食烤魚依家唔洗了😁😁😁重慶香辣烤魚小辣 $268條魚估唔到咁大條 點食都食唔完仲打包左返去薯粉 $36勁大份食唔晒LOL沙薑雞腳 $28依個推介 第一唔會好似出面個D咁油第二雞腳真係好入味沙薑汁整得好出色一共4隻😍👍🏻👍🏻炸蠔仔粒 $78香脆好食大大粒又新鮮冰火魷魚 $78好食 個菜係熱 魷魚係冷盤好夾 而且D菜仲好新鮮魷魚夠爽仲有D香蒜乾 好好食點少得叫特飲黎解渴柑桔話梅蜜 $48 酌2個人/以上一定叫酌好抵大大支同埋一飲就知係自家製冇味精依家餐廳唔止野食好食又抵食仲態度好好 老闆們都好好禮貌而且好細心 朋友打乞痴就即刻拎紙巾過黎加分加分祝生意興隆🤩🤩🤩🤩
十年唔去深井

• 炸蠔仔粒
  • 沙薑雞腳
  • 重慶香辣烤魚
2022-08-26 63 浏览
平時好少黎到深井,海邊漫步,有一排大排檔,深井最直接諗到燒鵝,但見到呢一間食雞煲既店舖,突然喚起打邊爐既諗法!飯前小食-烤雞串坐落去落咗單無耐就有得食,熱辣辣非常開胃~飯前小食-冰火魷魚凍魷魚加上特製醬汁,彈牙可口,好適合一班人飯前傾偈進食~主菜-麻辣雞煲可根據個人口味係落單之前選擇辣度,我同友人都揀咗小辣,適合加一碗白飯,同雞煲汁一齊撈埋,味道濃郁,雞件數量適中,未打邊爐之前都覺得少少飽添~邊爐配料-龍吐珠睇個名可能唔知係咩嚟,外表大大粒蟹籽豬肉,食落去先知原來入面包裹住一粒熟既鵪鶉蛋,好有驚喜!邊爐配料-響鈴卷即嗌即刻鮮炸,上檯可以即食,撈埋雞煲汁更加惹味邊爐配料-牛腩肉可以落湯底一齊煮,淋啲易入口,都可以即刻食,都唔錯!

飯前小食-烤雞串
坐落去落咗單無耐就有得食,熱辣辣非常開胃~

飯前小食-冰火魷魚
凍魷魚加上特製醬汁,彈牙可口,好適合一班人飯前傾偈進食~

主菜-麻辣雞煲

邊爐配料-龍吐珠

邊爐配料-響鈴卷
即嗌即刻鮮炸,上檯可以即食,撈埋雞煲汁更加惹味

邊爐配料-牛腩肉
可以落湯底一齊煮,淋啲易入口,都可以即刻食,都唔錯!
2022-08-10 94 浏览
平時去深井都係食燒鵝多,食到有點厭加上又玩得夜,就搵下有無開得晚夜少少既食肆咁啱比我地發現呢間雞煲店 第一次光顧,食店唔算大但勝在冷氣風扇多,唔驚邊食邊出汗而且店員都好友善,好照顧我地由於太晚既關係,我地都唔想食太多點左半隻雞煲(小辣)、這不是餃子、水魷魚和薯粉 雞煲附上一大堆芫茜,而且味道夠濃,後悔叫左小辣,因為小辣真係無乜辣味但夠香同有少少麻味。雞肉都大件,而且嫩口,唔會好鞋。煲內既洋蔥同蒜頭都入曬味 水魷魚份量都算多,而且好乾淨好爽口。店員仲提我地唔好淥太耐。 薯粉入鍋後好快就熟,吸曬雞煲既味,特別好味~ 特別要讚這不是餃子,黑松露味好突出,加上香菇碎,令人一試愛上我地仲encorn多碟添~ 食完雞煲我地仲點左碟酥炸香茜蠔仔細細粒,脆卜卜,一啖一個,送酒一流。 整體食物質素同店員態度都唔錯只係價錢略嫌貴左少少。
平時去深井都係食燒鵝多,食到有點厭
加上又玩得夜,就搵下有無開得晚夜少少既食肆
咁啱比我地發現呢間雞煲

第一次光顧,食店唔算大
但勝在冷氣風扇多,唔驚邊食邊出汗
而且店員都好友善,好照顧我地
由於太晚既關係,我地都唔想食太多
點左半隻雞煲(小辣)、這不是餃子、水魷魚和薯粉

水魷魚份量都算多,而且好乾淨好爽口。
店員仲提我地唔好淥太耐。

薯粉入鍋後好快就熟,吸曬雞煲既味,特別好味~

我地仲encorn多碟添~

食完雞煲我地仲點左碟酥炸香茜蠔仔
細細粒,脆卜卜,一啖一個,送酒一流。

整體食物質素同店員態度都唔錯
只係價錢略嫌貴左少少。

2022-07-05 129 浏览
同朋友係附近馬灣碼頭玩岸釣,之後近近地過嚟深井搵野食。今日同魚有仇,朝早食完炸魚薯條,夜晚就食烤魚朋友好貪心想叫雞煲同烤魚,但3個人邊度食得曬… 就試試佢個烤魚先啦!叫多兩個小食,酥炸蠔仔同酥炸魷魚鬚,兩樣都係即炸,而且個炸粉做得好好!幾欣賞佢個炸蠔仔連埋啲芫荽一齊炸,正!烤魚都好大條,3個人食加兩碗白飯岩岩好,叫左小辣,微微係咀嘴邊feel到灼熱既辣感,係香辣又唔會死辣/死咸。條魚都夠肥美,無泥味,想過癮啲下次可以挑戰中辣。睇佢都多人外賣自取返屋企食,多數幫襯粉麵,嚟緊會再去釣魚,相信可以慢慢試勻晒佢個餐牌!

酥炸蠔仔

幾欣賞佢個炸蠔仔連埋啲芫荽一齊炸,正!

2022-07-03
酥炸蠔仔
  • 重慶麻辣烤魚
  • 酥炸魷魚鬚
2021-11-15 241 浏览
沒有工人,又想食火煱,就諗起這間的火煱套餐。叫左個6人餐,7人都夠食,輕輕鬆鬆返完工就可以同朋友開餐,咩都唔洗自己攪,只需預備餐具和火煱爐具,超方便。而且我住九龍東佢都送,GoGoVan幫到手。愉快的經驗。
外卖送餐