喺肚餓與不能食太飽之間, 真係唔知食咩好, 既然無idea就由街頭開始睇下食邊間先🧐. 淮山?麵?有趣, 餸同湯底都有好幾項選擇, 試下先. 自選兩餸麵- 雞肉, 鮮腐竹, 生菜, 轉淮山麵. 湯底:魚湯 (HKD46) 好快有得食😋, 用木製餐盤分別放了淮山麵和湯底, 咁就唔使怕食食下d麵漲唒. 呷一口湯底, 係淡淡的, 並不是淡而無味個種. 而是完全無加味精嘅感覺, 一碗唔油膩嘅魚湯. 腐竹雖然未至於樹記咁Top Quality, 但都好軟滑. 雞肉大大件, 原來淮山麵係好清新爽口的, 微微嘅潺潺滑滑口感(來自淮山本身), 食落條條分明嘅麵質, 清淡又健康. 出街食飯唔一定要食濃味嘅^^ 朋友的 都係糧尾lunch一個不錯的option

淮山?麵?有趣, 餸同湯底都有好幾項選擇, 試下先.

朋友的

都係糧尾lunch一個不錯的option