3K
難得BB瞓著左,即刻出發去搵食,外邊落住雨,近近地去Yoho Mall嘅Sky Bar食啦,家人食過幾次覺得抵食,如要求不高,又非食肉獸,呢度都應該幾合口味的。半自助餐有得揀要一款主菜或淨食沙律同甜品,是晚阿爸揀左要豬肋骨($168),阿媽同我淨食($108),哈哈,抵!旁邊長枱放餐湯,包,凍肉,沙律菜等。中間圓枱有各款沙律,有十幾款之多,但只有一兩款有肉的,所以係唔適合食肉獸的。最後一張長枱就係甜品枱,勁多款,蛋糕,啫喱糖等好受小朋友歡迎。飲品不是任飲,每人送一杯藍莓果茶,看起來像可樂味道有點像利賓納,但無咁甜。先來個餐湯吧,熱辣辣的雜菜湯,酸酸地幾開胃。再配個小鬆餅,牛油味好香,實淨飽肚之物。菜沙律,醬汁有黑醋,日式沙律汁,千島醬等,總有一款啱口味。再試試通心粉沙律,薯仔沙律,吞拿魚沙律等,仲食有火腿凍肉,好好味啊。飽飽地了,試埋其他沙律先,麻醬豆腐,青瓜等,有麻醬咩都好味。紅菜頭雖然係罐頭貨,但都好甜美。上面紅色的係木瓜沙律,辣辣地的泰式風味阿爸的主菜到了,秘制醬烤焗英國豬肋排($168),有兩大排骨,份量上很多,但味道不怎麼樣,先煲熟再焗一焗,已失去豬肋骨的鮮味,醬汁亦不入味,

旁邊長枱放餐湯,包,凍肉,沙律菜等。
飲品不是任飲,每人送一杯藍莓果茶,看起來像可樂
味道有點像利賓納,但無咁甜。
菜沙律,醬汁有黑醋,日式沙律汁,千島醬等,總有一款啱口味。

阿爸的主菜到了,秘制醬烤焗英國豬肋排($168),有兩大排骨,份量上很多,但味道不怎麼樣,先煲熟再焗一焗,已失去豬肋骨的鮮味,醬汁亦不入味,很一般。下層的薯蓉倒不錯,很滑又很香牛油味呢。
甜品太多款試唔哂,拿了想食的先,正方形的咖啡慕絲蛋糕勁好味喎,又香又滑,brownie朱古力味勁濃又不死甜,檸檬芝士蛋糕芝味十足,加上酸酸地嘅檸檬一點都不膩,蘋果派,蛋糕仔朱古力蛋糕,泡芙等都ok,甜品控表示大滿足

餐牌,星期一至四平啲,百幾蚊個人其實真係好抵食,但當然好在乎啱唔啱口味啦。
2018-08-10