2020-04-22
今晚夜晚出街食,唔知食乜好,所以就揀咗喺屋企附近有一間新開咗冇幾耐的西環台灣菜入到去第一個感覺就已經知道中咗伏,因為佢個menu同佢落單嗰張紙嘅菜式 都有少少出入例如佢個menu上面話某日某一些年是辣但係落單紙上面就冇顯示事啦要問清楚侍應姐姐。但係都算。。。畀個機會試下。。。因為唔可能未試就定落下定斷。。。雖然是一間普通的餐廳仔,但係入面的兩個侍應姐姐態度都很好。我們今晚只是叫了冠軍清燉牛肉麵陽春麵和金牌紅燒牛三寶麵刀削麵。。。首先嚟咗係興燉牛肉陽春麵,湯底一般都有少少味。。.牛肉體其實係真係好清,至於第二碗所謂的金牌紅燒牛三寶刀削麵好像清水一樣,淡而無味,問是應有沒有一些醬汁,他們說沒有我就算啦刀削麵十分厚, 係厚切十分厚... 湯底適合食得很清的人。。。 食到令我要問自己是否失去了味覺
雖然是一間普通的餐廳仔,但係入面的兩個侍應姐姐態度都很好。