我作為淘大街坊多年~~覺得呢頭樣樣都幾好,係一直欠一間多選擇而且有質素的茶記~等到頸都長終於俾我等到喇~龍城冰室終於終於在九龍灣開店了~~~!!!HORRAY!!!門口有好靚仔的新鮮麵包~入到去覺得勁大勁寬敞~~但係座位是常滿的~~~好在D伙記手腳快~~等5分鐘就入得了~焗飯睇落好正,叫左個菠菜汁焗豬扒飯試試~~又估佢唔到~幾有HEART WOR!個碟咁似LE CREUSET嘅~豬扒有做到吉列~~幾厚肉,食落鬆軟而唔UN,菠菜汁幾香同CREAMY,D菠菜唔會焗到好老,是剛剛好咁~焗飯入面是炒飯底黎架~~有炒蛋喺入面,唔好睇佢51蚊一碟, 其實係超級有誠意架!!跟餐加左個茶記小見的冰鮮果茶,即係ICED FRUIT TEA LA~ 平時只係在貴價西餐廳先有得飲,我見MENU話叫左主食叫特飲可減10蚊,老虎蟹都叫啦~~! 都幾大杯WOR~~入面仲要真係勁多新鮮生果!!!實在太好飲了~~又夠凍,咁大杯我都好快飲到落底,仲有好多生果食下~~~然後食食下到下午茶時間,我個FD 叫左份炸脾薯角下午茶餐,隻炸脾勁香,我試左D,都唔差呢區附近的某某名物炸脾遠~~3十幾蚊有咁的質素,又坐得舒服~~算係咁

門口有好靚仔的新鮮麵包~

個碟咁似LE CREUSET嘅~

菠菜汁焗豬扒飯

冰鮮果茶

3十幾蚊有咁的質素,又坐得舒服~~算係咁啦~~

烤雞脾

幾JUICY架~~
2018-10-14
冰鮮果茶