天气凉凉地, 心思思想食石头饭, 一于去上次试过都ok, 又近近地公司的的韩松啦今晚都几多人, G/F 有2枱客, 我地上1/F 又有2枱, 仲有人包左房gathering! 但当然我地都唔需要等位啦~我同老公都比较细食, 所以唔系叫咗好多, 只系点咗石头饭同海鲜煎饼, 一开始9小碟出现, 我老公已经停唔到, 因为佢好like泡菜, 我就最like 芽菜同鱼仔, 可惜佢无鱼仔, 泡菜少少酸但唔系好辣味, 炸萝白就比较"林", 可以已炸起一段时间, 不过我地都食晒, 反而薯仔就原封不动第一道菜登场就系石头锅饭 (HK$98), 亚姐一放低即刻问我地加唔加拌饭辣酱, 然后佢好有手势抄呀抄, 好快已经分好2大豌, 要影相都影唔切, 由于太香, 等唔到影想, 一路食一路谂如果可以多d饭焦就更perfect啦 海鲜煎饼好快就登场, 太好味啦, 不油腻, 老公仲话个饼好似一个笑面呀! 结果都系食唔晒, 要带走半份当等2日的lunch, 埋单200蚊!

用玻璃jar荼

9小碟