2019-09-30
和J做完嘢行經這間小店,見到很多名校學生妹排住隊買外賣,一看之下原來是食台灣嘢的,價錢和套餐的選擇都很吸引,那就一試吧!午市套餐有A-E的選揀,由$59-$63, 包飲品(3款), 珍珠奶茶加$5,苦瓜排骨湯加$8, 學生再減$5, 超級抵!和J商量後決定堂食,雖然地方少少,但食物都是即食先可以食到食物的質素。我揀左咸水雞涼盤配滷肉飯$59~嘩!好多餸!飯盒一邊放滷肉,椰菜,煎蛋,最驚喜有一條台灣肉腸,好好味!另一邊有咸水雞,紅蘿蔔,青瓜,栗米仔,菇和椰菜,加了白芝麻,很香,很滋味!飯粒綿軟,香滑!好耐無食過咁好食嘅飯,以為是用南台特别米種,原來是大厨用了特別洗米技巧,值得一讚!排骨涼瓜湯(+$8)~熱騰騰啱啱煲起,涼瓜甘甜,一D都唔苦,排骨鬆軟,啖湯好清甜,好正!J 揀左紅燒牛肉麵$63~麵和湯分開放,食的時候才加在一起,確保麵條爽滑彈牙!牛炆得好腍好入味,加入紅蘿蔔和菜芯,有蔬菜也有肉,健康亦有營養!跟餐的冬瓜茶有淡淡的冬瓜香甜味,好正!
我揀左咸水雞涼盤配滷肉飯$59~
排骨涼瓜湯(+$8)~
亦有營養!
跟餐的冬瓜茶有淡淡的冬瓜香甜味,好正!