餐厅: 一鍋堂 (XX Arcade)
资讯:

2019-03-14 159 浏览
一锅堂因为价钱亲民,一去到已经有好多人排队,好彩朋友一早已经系App到拎定飞,先等半个钟,如果唔系多人到等2个钟都唔掂一入到门口待应已经叫我Download返个App,不断咁讲有咩好处,仲话会送一樽冰糖炖柠檬,好搞笑,服务都好好汤底 |呢度比较特别,系门口已经要叫定想食咩汤底。我地就拣咗喇沙汤底,闻落都好香,如果有重啲椰汁味就好啦~但入面无乜料,只得几旧豆卜,所以唔洗对个汤底咁高期望,因为呢度可以任食嘅𩠌先系重点!超鲜味嘅蚬!|呢度既蚬真系鲜到停吾到口,其他𩠌唔叫都可以,蚬,唔可以唔叫!我地二人食左差唔多叫左 15-20次(朋友系蚬的发烧友)~佢虽然细粒,但胜在新鲜,上碟时有啲仲会郁,而且味道鲜甜、口感嫩滑、重海水味、无沙!但记住!一定唔好渌得太熟!开口之后滚多十秒,见到中间个水泡好胀好圆就食得,海水味就系呢个位黎!(朋友渌蚬秘诀)起码有3层系蚬~呢度只系第一转圣子 |圣子就应该系冰鲜,唔重海水味,但肉质都算嫩滑~芝士豆腐 |芝士豆腐芝士味就几香,但唔知点解有阵腥味~都系叫多啲海鲜啦另外,呢度酱料、菜、甜品、牛奶味雪糕、饮品都系可以系出面任拎架~超推介个雪糕,牛奶味好重,仲有几个布甸都

汤底 |
喇沙汤底

超鲜味嘅蚬!|

起码有3层系蚬~呢度只系第一转

圣子 |
圣子就应该系冰鲜,唔重海水味,但肉质都算嫩滑~
圣子

芝士豆腐 |
芝士豆腐芝士味就几香,但唔知点解有阵腥味~都系叫多啲海鲜啦
芝士豆腐

另外,呢度酱料、菜、甜品、牛奶味雪糕、饮品都系可以系出面任拎架~超推介个雪糕,牛奶味好重,仲有几个布甸都很不错~埋单每人都系 170蚊,食左咁多海鲜真系抵到烂!
2019-03-12
等候时间
30 分钟 (堂食)
圣子
  • 火锅配料