餐厅: Cafe 2 Oyster n Grill
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2019-06-10 242 浏览
今晚同家人去西营盘食饭,去了吃西餐就是这间 Cafe 2 Oyster n Grill.我哋四个人嚟食,就叫咗一个 dinner set for four $1499, 以下就系呢个 dinner set 嘅食物。芥辣吞拿鱼沙律, 个名叫芥辣,但系其实芥辣味唔系太强,所以唔使担心,吞拿鱼唔系罐头货而系鲜吞拿鱼,而且仲烤过的,蔬菜好新鲜, 个 salad dressing 好特别好好味。特级海鲜拼盘,拼盘有带子、海胆、翡翠螺、牡丹虾,我最钟意就系海胆,把海胆放上青瓜来吃,味道特别好味 ; 带子好鲜甜,牡丹虾肉爽口弹牙好正。蟹肉南瓜汤, 味道好清新,好有田园风味,再加上啲新鲜蟹肉,味道零舍不同。黑松露大蘑菇手卷粉, 系一个好特别嘅 pasta, 个忌廉汁好 creamy, 手卷粉食落烟烟靭靭,配埋啲好香嘅松露酱,加埋个蘑菇,好好味。炭烤牛肉拼盘,我冇写低究竟有乜嘢牛肉,因为我都唔系记者,总之就系牛肉多多好好食,我记忆里面最好食就系m5澳洲和牛西冷肉,肉质好柔软好有肉味。个 dinner set 有一个甜品,就系特级雪糕杯, 这个特级雪糕杯,看似普通但其实一啲都唔简单, 因为下面仲有啲啫喱同

个 dinner set 有一个甜品,就系特级雪糕杯, 这个特级雪糕杯,看似普通但其实一啲都唔简单, 因为下面仲有啲啫喱同埋其他脆脆,好好味。

我仲叫咗一杯曲奇奶昔味道好好。