2018-10-24 39 浏览
海鮮一路都係小弟喜好,最重要都係要新鮮新鮮新鮮!除左日本魚生同埋蒸氣鍋之外,今次有位老友介紹呢間淥易搞將會幾岩我食(個名我一開始以為係食餃子,原來有段故)於是約埋老婆仔一齊黎嘗一嘗鮮。坐上檯就有一對手套同埋防汁口水堅,另外檯面有張教學係點樣用Shake Shake既方法食佢地既海鮮,呢個方法用緊食著薯條就有經驗,海鮮真係未曾見過,真係幾特別。海鮮方面,我兩揀左半隻波士頓龍蝦、桂花蚌、基圍蝦、大蜆、吊筒,由於老婆唔食辣所以叫蒜味醬試下。一上檯就係一包蒸好既海鮮連醬放入由店員姐姐幫手shake下,打開個袋咁用手食果種感覺都幾滋味。不過我覺得有少少辣味既醬應該會更加帶鮮刺激下胃口。龍蝦、大蜆同桂花蚌都係真心推薦唔可以miss!除左海鮮袋,我地汁都唔冇浪費叫左個紅菜頭麵去撈汁堅好食。另外鹽酥雞同杯飲品魄蕩魂搖大大杯兩人share都唔錯。
,原來有段故)於是約埋老婆仔一齊黎嘗一嘗鮮。

2018-10-11