2023-04-18 3319 浏览
約咗好耐嘅 #飯聚 呢晚終於成行😉 難得人齊,梗係要食好啲啦🤤 可能大家都知我對 #中菜 同 #海鮮 情有獨鍾,朋友就建議去 #星海 · #星海薈 試吓佢哋嘅 #小菜 同 #上湯龍蝦,話味道都唔錯㗎🤤 既然朋友都比like,梗係要試吓啦😉餐廳以紫色為主調,天花佈滿閃令令嘅水晶燈飾,好吸晴呀💕 服務員知我第一次嚟幫襯,叫我一定要試吓佢哋個 #瓦罉煎焗大魚頭,#小秘書 離遠已經聞到一陣 #爆葱蒜 嘅香氣,燒熱嘅 #瓦煲 放上金黃色嘅 #大魚頭,魚頭炸到脆香,配埋啲葱蒜一齊入口,非常惹味🤤 朋友話知我呢排做嘢辛苦,仲特登叫咗盅 #川貝海底椰燉鱷魚肉花膠湯 比我補一補,一上枱見到大大舊 #花膠 喺面,未食落肚已經夠晒滋補🤭 而且啖湯真係唔錯㗎🤤另外我哋又叫咗個 #上湯龍蝦 配 #脆皮雞 套餐,#龍蝦 啖啖肉,碟底嘅 #伊麵 剛好索晒啲龍蝦汁,好鮮味🤤 而隻 #雞 都做得唔錯,皮脆肉嫩嘅口感,啱晒我哋呢班食肉獸🤭 最後我哋加咗個 #西蘭花炒帶子,大大粒嘅 #帶子 同 #西蘭花 確係天作之合,菜式清淡得嚟又不失海鮮嘅鮮味🤤 仲諗住食埋粒帶子就收手嘅我… 點知服務員仲細心到裝咗幾碗 #紅豆沙 出嚟請

另外我哋又叫咗個 #上湯龍蝦 配 #脆皮雞 套餐,#龍蝦 啖啖肉,碟底嘅 #伊麵 剛好索晒啲龍蝦汁,好鮮味🤤 而隻 #雞 都做得唔錯,皮脆肉嫩嘅口感,啱晒我哋呢班食肉獸🤭 最後我哋加咗個 #西蘭花炒帶子,大大粒嘅 #帶子 同 #西蘭花 確係天作之合,菜式清淡得嚟又不失海鮮嘅鮮味🤤 仲諗住食埋粒帶子就收手嘅我… 點知服務員仲細心到裝咗幾碗 #紅豆沙 出嚟請我哋食,甜味正好幫我哋平衡味蕾😎好滿足呀!

📍 星海·星海薈 (鱷魚恤中心) (觀塘) 開源道79號鱷魚恤中心2樓
2023-04-17