最近去咗荃灣嘅正和軒同仁四季,荃灣地鐵站A四出口之後一直行天橋就可以去到,好方便!會約家姐嚟呢度食飯係因為佢哋推出咗澳洲龍蝦鮑魚餐🦞🐚,每位$488(二人起),一個字:抵😍 加一服務費同茶芥都包晒,再加上預早訂位可以享有九折🥹‼️‼️由頭到尾,菜式款款都好有驚喜,仲送一杯紅酒🍷、白酒🥂或果汁🧃,夠晒貼心!💖冰鎮南非鮮鮑魚配凱撒雜菜沙律🥗清爽得黎鮑魚鮮甜彈牙😋,沙律脆口,完美開胃原盅花膠海螺頭燉湯🍲湯頭濃而不膩,花膠軟糯,海螺頭鮮味十足,飲完暖胃又滋補!🥰上湯開邊澳洲龍蝦配香草稻延烏冬🍜龍蝦肉質爽彈🦞,湯汁濃郁鮮甜,吸晒龍蝦精華嘅烏冬軟滑又入味,真係好味!🤤 乳酪卷配百花蟹拑🦀好有創意,乳酪卷香脆,蟹鉗鮮嫩,兩者搭配出奇地夾!👍 野菌鮮斑球泡菜苗🍄斑球嫩滑,菜苗爽脆,健康又好味🥬份量好多!我啲食唔曬椰皇鮮奶燉雪膠🥥雖然上一道菜已經食唔晒,但係甜品係另一個胃!完美嘅收尾,椰香撲鼻,雪膠滑溜,甜度啱啱好,清新又唔會太膩!😊呢度嘅服務仲要細心周到,今時今日真係好難得喺香港遇到服務態度咁好嘅餐廳,套餐價錢性價比亦真心高!💯 強烈推介俾鍾意海鮮同中菜嘅朋友,下次一定再嚟!🙌

冰鎮南非鮮鮑魚配凱撒雜菜沙律🥗
清爽得黎鮑魚鮮甜彈牙😋,沙律脆口,完美開胃

原盅花膠海螺頭燉湯🍲
湯頭濃而不膩,花膠軟糯,海螺頭鮮味十足,飲完暖胃又滋補!🥰

上湯開邊澳洲龍蝦配香草稻延烏冬🍜

乳酪卷配百花蟹拑🦀
好有創意,乳酪卷香脆,蟹鉗鮮嫩,兩者搭配出奇地夾!👍

野菌鮮斑球泡菜苗🍄
斑球嫩滑,菜苗爽脆,健康又好味🥬份量好多!我啲食唔曬

椰皇鮮奶燉雪膠🥥