2018-09-20
返工時見到附近開左間新餐廳,所以Lunch 同同事一齊黎試下啦!香煎豬扒肉燥飯 $42先叫左個豬扒肉燥飯餐,連餐飲豬扒大塊,熱辣辣,剛煎起,表面香脆,肉都算稔,係油多左少少,但好香口!肉燥味道唔錯,唔會太咸,有必須既肉外,仲有掩菜同花生。黎到梗係要試下新野,所以叫左個Shake shake !佢個玩法係叫六樣野(剩叫海鮮可以四樣),再加醬汁,再將佢shake埋一齊食!而我地就叫左大蜆 六只、吊桶 四只、牛扒條、牛展、豆卜、金菇菜、蒜蓉醬。黎到時,職員會幫我地shake混,再上枱。打開果下好香蒜蓉味,勁多蒜!正!要讚一讚!呢度既海鮮超新鮮!時間控制得幾好!尤其是個吊桶,好大只,好爽口!大蜆肥美,食極都仲有甘,覺得唔止有六只。牛展等肉質都好稔。豆卜吸晒啲精華,正!如果食得辣,揀辣醬撈可能更惹味!紅菜頭麵加多左個紅菜頭麵,撈埋啲蒜蓉食,好夾!神秘小食本身唔知物,黎到先知係小龍蝦,果然夠神秘!🤣🤣不過我無食到,因為係麻辣,食唔到,但見朋友食得好滋味!Shake shake 好唔錯,推介大家一定要試!
先叫左個豬扒肉燥飯餐,連餐飲
肉燥味道唔錯,唔會太咸,有必須既肉外,仲有掩菜同花生。
黎到梗係要試下新野,所以叫左個Shake shake !
牛展等肉質都好稔。
豆卜吸晒啲精華,正!
如果食得辣,揀辣醬撈可能更惹味!
紅菜頭麵
加多左個紅菜頭麵,撈埋啲蒜蓉食,好夾!
神秘小食
Shake shake 好唔錯,推介大家一定要試!