2019-04-12
有個朋友住喺油塘,佢知我好鍾意食海鮮🦞!所以介紹我去一個隱世食店⋯⋯🎈🎈🍲🍲蜀府川鍋🍲🍲🎈🎈位於四山街2號油塘工業大廈地下 可能係工業大廈關係!租金可能比較平!所以資源就去晒食材🤩海鮮超新鮮!係呀上枱嗰陣時仲係會郁添!🎈一人海鮮鮑魚雙層蒸氣㙮$168一位1.蒜蓉蒸開邊龍蝦🦞龍蝦🦞上枱仍然仲係郁緊🤩肉質新鮮甜美!2.原味蒸鮮活大蜆皇3.游水沙巴龍躉4.九頭活鮑魚5.蟲草花蒸鮮雞6.蒜蓉粉絲蒸大元貝7.鮮甜貝殼8.超甜粟米9.甜品🍮手工芝麻綠茶芋茸餅!即叫即製!10.湯底我哋揀咗🙆♀️瑤柱豬骨粥其實雙層蒸氣塔食咗好多次!但係價錢都比較貴!有一次去一間酒樓食五個人食咗四千幾蚊!逐樣計都幾和味😂!但係呢度一個價錢幫你搞掂曬⋯⋯非常超值!只收醬油費$20一位 茶芥 $8一位但係呢度雖然價錢便宜!但係一啲都唔馬虎!所有海鮮都非常新鮮!蟲草花蒸雞都超滑!所有海鮮經蒸煮然後!精華留落湯底!然後再加米煲粥!真係先甜到一個點啊!好味到停唔到口😋😋一滴都無剩!山楂咕嚕肉$68雖然醬汁非常美味!而且非常有鑊氣!但係我都係覺得海鮮蒸氣鍋最好吃😋⋯⋯最新鮮🙆♀️🤩後記我
🎈🎈🍲🍲蜀府川鍋🍲🍲🎈🎈
位於四山街2號油塘工業大廈地下
🎈一人海鮮鮑魚雙層蒸氣㙮$168一位
1.蒜蓉蒸開邊龍蝦🦞
龍蝦🦞上枱仍然仲係郁緊🤩肉質新鮮甜美!
2.原味蒸鮮活大蜆皇
3.游水沙巴龍躉
4.九頭活鮑魚
5.蟲草花蒸鮮雞
6.蒜蓉粉絲蒸大元貝
7.鮮甜貝殼
8.超甜粟米
9.甜品🍮
手工芝麻綠茶芋茸餅!即叫即製!
10.湯底
我哋揀咗🙆♀️瑤柱豬骨粥
茶芥 $8一位
山楂咕嚕肉$68
後記
我個人認為去邊度食無論裝修幾華麗😅但係食材唔好⋯⋯我哋唔會選擇再去!這間💕💕蜀府川鍋我一定會再去🙆♀️