2018-03-20 120 浏览
收工黎個happy dinner岩岩係元朗大馬路收工,行行下轉入又新街,俾我搵到間正野,唔貴又好味,重點係有海鮮砂鍋粥呀~~我一行二人,樣樣都想試下,就叫左個二人餐,有一窩海鮮砂鍋粥,6串串燒同2罐汽水。因為我想食蟹粥,所以加左少少錢食蟹加花甲砂鍋粥。其實揀花甲個陣我都好猶豫,驚成窩粥都係花甲殼,好彩店員同我解釋佢地係拆殼先煲,我即刻放心曬。煲粥一上枱,點解無蔥既,原來係分開上,照顧唔食蔥既朋友們,好貼心呀。我落完蔥就搞一搞,好足料呀,一隻蟹加大量花甲,食一啖,我真係停唔到,花甲冇沙,蟹肉新鮮。串燒就叫左燒菇,菠蘿,雞肉,雞軟骨,雞亦同蝦。樣樣都好味,唔會太咸。雞亦同蝦最好味,雞亦外脆內嫩,醃得又入味。蝦就新鮮,肉質鮮美。另外再試埋燒蒜蓉茄子🍆,蒜蓉鋪滿成條茄子,岩曬蒜蓉精,必食2個人食甘多野真心飽到上心口,下次再試埋其他野。

收工黎個happy dinner

另外再試埋燒蒜蓉茄子🍆,蒜蓉鋪滿成條茄子,岩曬蒜蓉精,必食

2個人食甘多野真心飽到上心口,下次再試埋其他野。
2018-03-20