2007-06-14
同朋友提早慶祝生日, 知道佢一直鍾意食日本0野+ buffet, 又見呢度d comment 唔差, 就0黎試0下. 真係好好生意, 第一次見訂了檯都要排長龍入座的!鹹食款式唔算好多, 質素亦參差:- 生蠔: 唔得, 賣相差, 亦唔多新鮮, 食了一隻已經唔想/唔敢食落去.- 蟹腳/蟹鉗(見圖): 咁多樣冷食最好係呢樣! 肉質結實, 多汁.- 刺身(見圖): 得三文魚, 吞拿魚, 鱆魟魚同希靈魚籽... 最好食係三文魚(腩), 都幾靚. 希靈魚籽都唔錯, 酸酸0地脆卜卜咁. 其他就非常一般.- 壽司(見圖): 呢個選擇多d, 但就係元氣0既quality, 大家自行判決好唔好食喇.- 冷烏冬: 汁唔錯, 都幾彈牙.- 其他冷盤: 我淨係試了Parma ham + 蜜瓜, 味道還可以, 不過Parma ham 一般靚, 亦奇怪點解唔多夠鹹.- 燒牛肉: 呢個唔錯, 汁好香, 肉幾juicy.- 芝士煙肉焗蠔: 好過生食, 明顯d 蠔唔新鮮啦.- 味噌蛋黃焗青口: 超唔得, 青口超腥, 超唔新鮮, 味噌蛋黃都蓋唔過腥味!- 芝士龍蝦: 排了10 分鐘隊, 就係為0左件咁0既0野?
鹹食款式唔算好多, 質素亦參差:
- 冷烏冬: 汁唔錯, 都幾彈牙.
- 燒牛肉: 呢個唔錯, 汁好香, 肉幾juicy.
- 芝士煙肉焗蠔: 好過生食, 明顯d 蠔唔新鮮啦.
- 芝士龍蝦: 排了10 分鐘隊, 就係為0左件咁0既0野? (憑對上一句, 大家自行判決好唔好食喇...)
- 椒鹽蝦碌: 呢個唔錯, 辣辣0地幾惹味, 蝦幾爽.
- 軟殼蟹: 不如話係炸粉餅好過啦...d 蟹去晒邊?
甜品反而好好多, 味道唔錯, 款式亦幾多:
- Vanilla souffle (見圖): 新鮮整出0黎熱烘烘好好食, 唔係太甜, 夠fluffy.
- Banana crepe: banana 同whipped cream ok, 塊皮就超難食, 又乾又碎, counter 個女仔超rude... 我去了旺角街邊小食檔嗎?
- Creme brulee: 好食, 面頭的焦糖厚薄適中, 下面custard 又香又滑.
- 桂花糕: 清甜, 桂花味好香, 非常唔錯.
- 荔枝sherbet: 唔係咁甜, 荔枝味幾香, 個人認為拍得住XTC!
- 朱古力雪糕: 好香濃, 加埋dark chocolate chips 仲好食!
環境好canteen / food court feel, 加埋容祖兒音樂, 真係... -_-" Service 唔得, 加茶加得密又點0者, 個個都好黑面/悔氣!
唔算超級差, 但失望的一餐... 下次俾多百幾蚊/幾百蚊去Marco Polo Hong Kong / Intercontinental 好了!