2019-05-02
咁啱天氣落雨有少少涼,最啱就係約朋友一齊食暖粒粒嘅海鮮粥。泰豪燒餐廳都幾容易搵,就係元朗食街附近。一入到去餐廳入面好有泰國🇹🇭feel。空間感大,坐得舒服,最啱同朋友邊食邊傾計。我地兩個人,見到佢地嘅二人套餐幾抵食 $298 就有六串自選串燒、一煱海鮮粥同汽水。就揀左嗰二人套餐。由於友人好中意蜆,所以我地另外叫多個辣味蜆肉粉絲。大推介!好大碟!粒粒都有肉食!炒得好香,蒜味濃!啱哂我地鍾意食蒜嘅人。啲粉絲吸晒啲汁,少少辣,好正呀!串燒我地叫咗,必叫嘅燒菠蘿、雞軟骨、雞皮、雞中翼、蝦同五花腩。雞中翼同燒菠蘿🐓雞翼好juicy,個皮燒得岩岩好!脆!🍍菠蘿好新鮮,少少酸得嚟又帶甜!食完好開胃!蝦,五花腩,雞軟骨同雞皮🦐蝦鮮甜,啲肉好脆口,唔會燒到乾爭爭🐖五花腩,食落唔油膩,一啖肉一啖肥膏!🐓雞軟骨,爽!🐓雞皮,卜卜脆,好香口!串燒加汽水=舒暢!食完串燒,海鮮粥就岩岩好上枱。有時令海鮮揀兩款。我地揀咗鮑魚同埋蜆。一攞到黎,個粥勁香麻油味!一食落口,好甜呀!個粥好足料!最正係起哂肉,好方便,每啖粥都食到鮑魚同蜆肉!真心正!明明食到一半好飽㗎啦,都忍唔住成煱食哂😋😋
由於友人好中意蜆,所以我地另外叫多個辣味蜆肉粉絲。
大推介!好大碟!
粒粒都有肉食!炒得好香,蒜味濃!啱哂我地鍾意食蒜嘅人。
雞中翼同燒菠蘿
🐓雞翼好juicy,個皮燒得岩岩好!脆!
🍍菠蘿好新鮮,少少酸得嚟又帶甜!食完好開胃!
蝦,五花腩,雞軟骨同雞皮
🦐蝦鮮甜,啲肉好脆口,唔會燒到乾爭爭
🐖五花腩,食落唔油膩,一啖肉一啖肥膏!
🐓雞軟骨,爽!
🐓雞皮,卜卜脆,好香口!
串燒加汽水=舒暢!
一攞到黎,個粥勁香麻油味!一食落口,好甜呀!