2019-04-17 3670 浏览
今日同家人一同五人去了位于观塘宏天金融大厦嘅酒家食晚饭, 见佢海鲜齐全价钱又几吸引, 一于决定陪屋企人试下。除左有任食火锅仲有一些海鲜套餐, 好似几超值。仲有啤酒, 庶水, 果汁及汽水任饮, 竟然平民价就食到海鲜全宴。我地最后点左个十全十美海鲜宴, 虽然呢个系四人餐, 但都足够我地五人食。咁岩果日系阿哥生日, 仲有寿包及奶皇千层糕赠送作为甜品。非常满足!十全十美海鲜宴 (4位用) $958 + 1位每位加$200红烧皇子乳鸽两只肉质嫩口, 皮脆多肉, 非常可口。劲蒜蒸元贝蒜味好香, 元贝厚肉但稍微不够火喉。姜葱粉丝蟹煲多蟹肉同多粉丝, 非常入味, 姜葱非常惹味。清蒸游水龙趸够鲜肉厚同肉质嫰滑, 非常大条。上汤龙虾伊面伊面有点水, 但芝士不浓所以不腻。龙虾加分, 厚肉鲜甜。椒盐鲜鲍鱼鲍鱼太细, 但胜在有口感, 但这个价钱不要要求太有鲍鱼味。鲜鱿弹牙, 西芹香口。配啤酒一流!酥炸大生蚝保留生蚝鲜味, 酥炸外脆内软。日式清酒煮大蚬清酒清甜配大蚬带出甘香, 大蚬肉质厚身弹牙。杏汁炖白肺花胶爽口, 配杏汁非常香甜润口。浓汤野菌浸鲜蔬最后食个菜加野菌帮助消化, 非常满足。坦白过呢个价钱真心超值,

红烧皇子乳鸽两只

肉质嫩口, 皮脆多肉, 非常可口。

劲蒜蒸元贝
蒜味好香, 元贝厚肉但稍微不够火喉。

姜葱粉丝蟹煲

多蟹肉同多粉丝, 非常入味, 姜葱非常惹味。
姜葱粉丝蟹煲

清蒸游水龙趸
够鲜肉厚同肉质嫰滑, 非常大条。

上汤龙虾伊面
伊面有点水, 但芝士不浓所以不腻。龙虾加分, 厚肉鲜甜。

椒盐鲜鲍鱼

椒盐鲜鲍鱼

酥炸大生蚝
保留生蚝鲜味, 酥炸外脆内软。

日式清酒煮大蚬

清酒清甜配大蚬带出甘香, 大蚬肉质厚身弹牙。
日式清酒煮大蚬

杏汁炖白肺
花胶爽口, 配杏汁非常香甜润口。

浓汤野菌浸鲜蔬
最后食个菜加野菌帮助消化, 非常满足。

坦白过呢个价钱真心超值, 以后食海鲜又多一个地方选择, 下次试下佢地既火锅先。
2019-04-14
庆祝纪念