2018-08-05 219 浏览
海鮮私房蒸鍋套餐$198/位.雖然呢個唔係任食,但都好豐富架,套餐包括1. 每日由廚師發辦揀選6款海鮮2. 自選2款肉類3. 自選3款手工/蔬菜4. 1款粥底------------------------------海鮮:我地食果日既6款海鮮為:扇貝、鮮魷、蜆、白鱔圈、象拔蚌仔、龍蝦仔。每款海鮮蒸既時間都唔同,所以要逐款逐款咁蒸。餐廳都預備左一張紙,上面寫低左唔同海鮮所需既時間,同埋一個timer,咁就唔怕唔熟/overcooked啦。最喜歡扇貝,配上蒜蓉好好食!------------------------------精選肉類我地選左大澳蝦醬豬頸肉,同安格斯牛頸脊。豬頸肉比預期中好食,配上蝦醬好特別。
------------------------------手工/蔬菜我地選左手打蝦膠配勝瓜、手打墨魚膠配冬瓜同蟹籽南瓜福袋,3樣都無失望!------------------------------粥底 本身我地叫左南瓜排骨粥底,粥底係用所蒸海鮮既汁同水,再加米黎煮,但由於頭先蒸過d唔開殻既蜆,所以我地擔心粥底會有d唔新鮮,員工好好咁幫我地換左蟹粥。蟹粥真係好高質,蟹味夠濃,真係

海鮮私房蒸鍋套餐$198/位

雖然呢個唔係任食,但都好豐富架,套餐包括
1. 每日由廚師發辦揀選6款海鮮
2. 自選2款肉類
3. 自選3款手工/蔬菜
4. 1款粥底
海鮮:

最喜歡扇貝,配上蒜蓉好好食!

精選肉類

手工/蔬菜

粥底
本身我地叫左南瓜排骨粥底,粥底係用所蒸海鮮既汁同水,再加米黎煮,但由於頭先蒸過d唔開殻既蜆,所以我地擔心粥底會有d唔新鮮,員工好好咁幫我地換左蟹粥。蟹粥真係好高質,蟹味夠濃,真係有原隻蟹係裡面架!

另外我地仲食左同樣係$198/位既火鍋火鍋可以選擇2款湯包括一碟指定海鮮同肉類,一碟炸魚皮,同埋指定火鍋配料任食。
炸魚皮真係超級推介!脆口得黎調味又好!