2022-11-14 1633 浏览
太子有間高質蒸氣海鮮火鍋,可以話係海鮮界廚師發板,多年來只選用高質靚海鮮,更有專人貼心服務,重點係性價比突破天花板👍🏻.🌟天婦羅蕃薯仔($38)粒粒都炸到金黃色,香甜軟綿又香口。🌟是日廚師智選套餐($318/位).💥刺身拼盤:拖羅油脂分佈好靚,入口鮮美;三文魚腩夠肥美,甘香又好食,另帆立貝及北寄貝等都鮮甜味美😌💥八款時令海鮮:🔹扇貝、天使蝦、海蝦、馬友魚、鮑魚仔多款高質海鮮一同清蒸,更能嚐到食材本身嘅新鮮甜美😋鮑魚仔及兩款鮮蝦都厚肉彈牙,扇貝粉絲亦非常juicy😌🔹蟶子皇蒸前睇到都覺得肥美,蒸後超甜又彈牙😋🔹生蠔、青口清蒸時間控制得好好,絕對唔會蒸得過火而影響口感,加上兩款貝類既大隻又多汁,絕對係高質👍🏻🔹白蟹最後登場係一人一隻白蟹,而且仲要幾大隻😋每隻都啖啖肉,蟹味濃且有好多膏,鮮甜又嫩滑👍🏻💥四款時疏及主食:主食係蟲草花蒸雞烏冬,烏冬吸收咗蟲草花及鮮雞精華,每一啖都非常濃郁,真係百吃不厭,另四款時疏亦好清甜。💥海鮮粥粥底吸收咗所有海鮮精華,鮮味一定濃郁,所以無論幾飽,都絕對要食起碼一碗以上,食唔哂亦建議打包😌💥甜品最後仲有軟糯糕點作結,非常飽足😌
🌟天婦羅蕃薯仔($38)
粒粒都炸到金黃色,香甜軟綿又香口。

🌟是日廚師智選套餐($318/位)
💥刺身拼盤:

💥八款時令海鮮:
🔹扇貝、天使蝦、海蝦、馬友魚、鮑魚仔

🔹蟶子皇
蒸前睇到都覺得肥美,蒸後超甜又彈牙😋

🔹生蠔、青口

🔹白蟹

💥四款時疏及主食:

💥海鮮粥

💥甜品
最後仲有軟糯糕點作結,非常飽足😌