2019-07-18 687 浏览
前排同男友係荃灣士林食街果頭搵食,發現左呢間餐廳,集雞煲同燒烤於一身,店仔細細仲好多款揀🤩但係夏日炎炎,我地都暫時放棄左雞煲,成晚都係燒烤夜❤️·🦐海鮮類芝士黃金扇貝、燒大扇貝蒜香大海蝦、蒜蓉牛油燒蠔有留意開我blog都會發現我係好中意食扇貝帶子呢啲貝殼類☺️基本上見到就會叫,今次仲顛到叫哂兩碟🤤芝士黃金燒就特別啲,好香濃芝士味,而且燒得好黃金好靚仔,扇貝大大粒,勁滿足😋燒大扇貝就係傳統的調味料,蒜蓉同椒絲,新鮮扇貝點煮都係咁正😋海蝦同燒蠔都係正宗bbq風格,蒜香style🤟🤟· 肉肉類燒M7安格斯牛肉串、燒美國牛小排、燒牛柳粒、牛肉露荀卷沙嗲雞肉串、燒雞翼、多春魚叫左勁多,簡單介紹下我最喜歡果啲啦😂唔洗問!一定係牛小排,雖然係燒烤但成數岩岩好,唔會燒到老哂,但切好一片片上碟,提供左黃芥辣,真係做到好似西餐咁🤣不過我自己就覺得原味已經好好味,唔需要點醬了☺️第二就係雞翼,純粹係情意結🤣我地真係好中意食雞翼架🙈🙈同埋多春魚,勁好食!送啤酒一流🍻·其他😂🤪🤪芝士牛油焗金菇、燒法式鵝肝多士、焗芝士蒜蓉包、川燒特級茄子、椰青至於其他野,我一定係揀芝士牛油金菇🤤超香超邪惡🤤🤤男友又係想獨吞唔留比我😒

但係夏日炎炎,我地都暫時放棄左雞煲,成晚都係燒烤夜❤️
🦐海鮮類
芝士黃金扇貝、燒大扇貝
蒜香大海蝦、蒜蓉牛油燒蠔

海蝦同燒蠔都係正宗bbq風格,蒜香style🤟🤟
肉肉類
燒M7安格斯牛肉串、燒美國牛小排、燒牛柳粒、牛肉露荀卷
沙嗲雞肉串、燒雞翼、多春魚

叫左勁多,簡單介紹下我最喜歡果啲啦😂
其他😂🤪🤪
芝士牛油焗金菇、
燒法式鵝肝多士、焗芝士蒜蓉包、川燒特級茄子、椰青

至於其他野,我一定係揀芝士牛油金菇🤤超香超邪惡🤤🤤
男友又係想獨吞唔留比我😒
(我地真係成日都爭野食好小學雞🤣)
仲有鵝肝多士,雖然佢賣相好平民😅但鵝肝燒得好香,配埋又熱又脆既多士,味道唔錯。
燒茄子都係傳統風格,蒜控一定要叫😈你懂的🤟🤟
🐚燒皇燒烤專門店 (荃灣)
🤤荃灣鱟地坊87號華成樓B座地下A1舖