2022-09-24 50 浏览
今日嚟到銅鑼灣蟹慶 叫咗個海鮮料理會席 二人份時令沙律 係牛油果蟹子沙律 帶有酸汁 酸酸甜甜 沙律菜新鮮 幾開胃Refreshing前菜有蒜頭味噌漬同味付螺肉 蒜頭味噌漬比較喺出面小食到 蒜頭調味後其實冇乜蒜頭味 最主要食個汁嘅味道 帶點爽口 季節刺身 有中拖羅 深海池魚 牡丹蝦同埋赤貝 味道新鮮爽口 尤以中拖羅油脂分佈平均 入口順滑鹽燒喜知次 簡簡單單面頭放少少鹽 燒到條魚外皮香脆 內裏d肉嫩滑仲有汁 絕對唔會乾柴 灑上少少檸檬汁 好香好好味海鮮寄世鍋 有兩隻大虎蝦/元貝/蠔/蟹鉗 當然仲有啲金菇/冬菇/蔬菜配底啦 湯底清甜 另外配咗舞茸烏冬 等你個火鍋食到差唔多咁上下就可以落埋烏冬 增加飽肚感海鮮清湯 味道類似昆布湯 裏面有菇菌/蟹肉/蝦等等 極上天婦羅盛盒 有炸蝦 真蟹肉棒 南瓜 同埋帶子 炸漿唔會感覺好油膩 炸蝦彈牙爽口 真蟹連殼既蟹肉棒同埋帶子 食落鮮甜啖啖肉 而且呢度座位都坐得幾舒服 可以輕輕鬆鬆同朋友喺度Chill下食下坐下傾下偈都唔錯
今日嚟到銅鑼灣蟹慶 叫咗個海鮮料理會席 二人份

海鮮清湯 味道類似昆布湯 裏面有菇菌/蟹肉/蝦等等