2021-05-08 72 浏览
見自己有一輪冇食雞煲同埋打邊爐,今日就約埋朋友去咗阿爺八鮮鍋嘆番下。坐低先飲足料蟲草花燉湯,飲得出燉咗好耐而且絕對係足料老火湯。跟住嚟刺身拼盤及惹味花膠年糕雞煲。刺身拼盤種類多而且每樣都超新鮮,我自己鍾意龍蝦及象拔蚌刺身,諗起都舐舐脷,喜歡食刺身嘅朋友絕對唔可以錯過。雞煲就超惹味多汁,花膠索曬啲精華特別好味,雞件都好嫩滑完全唔肥。跟住就有海鮮火鍋拼盤,上面有龍蝦、鮑魚、扇貝,見到隻龍蝦仲喐好新鮮,鮑魚亦都係,而且龍蝦好多龍蝦膏, 鮮美濃沃。而火鍋湯底係魚翅雞湯,湯底都特別矜貴。同埋呢度有好多生猛海鮮 無限供應,鮑魚、蟶子皇、海中蝦、鱔片、帶子、花膠、生蠔、脆鯇魚腩等等…… 仲有新鮮肥牛及各種牛、雞、豬肉類及蔬菜,丸類都有,又係好滿足嘅一餐。

跟住嚟刺身拼盤及惹味花膠年糕雞煲