2023-12-13
同朋友行完街,想搵間好食嘅火鍋放題慶祝一下。我地一直都想試下海鮮蒸氣火鍋,所以就決定去試下呢間食店。入到餐廳就見到個菜單上面寫住好多我最愛嘅食材,好似田雞、花蟹、龍蝦、安格斯牛肉等等。我哋好快就叫咗份"極上海鮮蒸氣火鍋放題"。食材一上枱,我哋就迫不及待咁開始食。首先係田雞,田雞嘅肉嫩滑,每啖都係大自然中覓食嘅感覺。再嚟係花蟹,花蟹嘅肉肥美,再沾埋啲特製蒜蓉醬,鮮味好突出。最後係安格斯牛肉,安格斯牛肉嘅肉汁豐富,肉質細緻嫩滑,用上等牛肉,保留咗肉質嘅原汁原味。食咗咁多好食嘅食材,我哋都食到好飽。但係,我哋都好捨不得離開。因為呢個極上海鮮蒸氣火鍋放題真係好正,食完之後都覺得好滿足。我哋決定下次再嚟食多一次,希望下次可以食多啲其他食材。呢個極上海鮮蒸氣火鍋放題真係好正,食材新鮮,而且份量都好足夠。我最鍾意嘅係田雞同花蟹,田雞嘅肉嫩滑,花蟹嘅肉肥美,都係我嘅至愛。安格斯牛肉都好正,肉汁豐富,肉質細緻嫩滑。
我哋決定下次再嚟食多一次,希望下次可以食多啲其他食材。
極上海鮮蒸氣火鍋放題 安格斯牛肉
極上海鮮蒸氣火鍋放題