2018-07-30
夜晚去咗大角咀食中餐,因為好耐冇食燒味,所以突然間想食燒鵝!萬發係大角咀食海鮮同燒味比較出名少少,所以就揀咗呢間~萬發外面有得擺車,所以都幾方便泊車,不過就要成日睇住,本身餐廳都係落地式玻璃,所以就比較方便睇車我哋兩個人,所以揀咗張細枱,佢啱啱有推廣set!!! 叫咗蟹同埋半隻燒鵝都係大概三百幾,所以都幾抵係等餸期間,有花生食,但係我就覺得好難食!下次可以直情叫佢拎走!因為唔知係咩黎嘅~ 可能係比想飲酒嘅人送酒食等咗大概5分鐘左右,就有得食燒鵝 我哋叫咗一碗飯,share食其實都係諗住送下飯! 而燒鵝本身有啲肥, 皮下面全部都係肥膏,搞到我全部都唔食皮 (我最鍾意係食皮,因為最好食)我朋友就話超級好味佢話燒鵝本身就係咁,話好唔錯我就比較鍾意食蟹仲要係肥蟹,蟹肉超級多,我估隻蟹算係幾大隻,特別係蟹鉗,最好味,啖啖肉,啲蟹殼煮到一早裂開,唔使自己用鉗整,好細心同方便環境方面,都算幾闊落,上菜速度都好快!價錢都唔貴,係小菜價錢比較貴我哋兩個人就食咗四百幾
等咗大概5分鐘左右,就有得食燒鵝
我就比較鍾意食蟹