上個禮拜寶寶因為偶然間,見到呢間酒店自助餐出咗OpenRice 85折coupon,跟住佢問我食過未,我又真係未食過喎🤓因為我通常都係食大集團式嘅酒店自助餐,一來易泊車,二來通常優惠都特別多,所以搞到食嚟食去都係果幾間❗️今次寶寶誠邀之下😌,就陪佢來試吓呢間位於旺角仕德福酒店嘅dinner buffet❣️.一開場就發現其實大家都係為咗任食生蠔😍而來❣️頭15分鐘大家都係擁晒喺果個area🤣識食一定係揀肥美又厚底嘅蠔😝任食來講,我覺得係好食嘅❣️平心而論真係好過好幾間集團式大酒店😲有海水味+冇鐵鏽味~幾creamy☺️而且啲海鮮都refill得好快,當d生蠔剩返兩三隻嘅時候,廚師就會再拎出嚟,全晚一路都係呢個practise,所以真係唔駛怕拎唔到😉除咗好之外,仲有長腳蟹、青口、凍蝦、大蜆~話說原來喺十二月份德福閣惠顧晚市自助餐,每位會額外送一客 吉列虎蝦伴鳳梨酸甜汁,我哋都係嚟到先知🙈雖然話就話係送嘅,但質素好高❗️除咗炸粉有少少厚之外,我見枱枱嘅虎蝦都好大隻,分批上枱時仲出緊煙,香噴噴熱辣辣❣️咬落啲蝦肉好彈牙,證明真係食材新鮮,而且係即炸😍刺身/壽司今日嘅刺身有三文魚、鱆紅魚同八爪魚三款❗️三文魚
一開場就發現其實大家都係為咗任食生蠔😍而來❣️
頭15分鐘大家都係擁晒喺果個area🤣
識食一定係揀肥美又厚底嘅蠔😝
任食來講,我覺得係好食嘅❣️
平心而論真係好過好幾間集團式大酒店😲
有海水味+冇鐵鏽味~幾creamy☺️
除咗好之外,仲有長腳蟹、青口、凍蝦、大蜆~

雖然話就話係送嘅,但質素好高❗️
咬落啲蝦肉好彈牙,證明真係食材新鮮,而且係即炸😍

刺身/壽司
今日嘅刺身有三文魚、鱆紅魚同八爪魚三款❗️
三文魚➕鱆紅魚都幾肥美,好大片❣️

中式
府城蝦卷幾好食❣️脆口得來又多餡🥰
三色黃薑肉鬆飯都有驚喜,本來睇落好似有啲怪咁,但寶寶拎咗啲來試,入口又唔差,味道唔錯,值得一試❗️

西/泰式
又係蠔🤣不過今次係用薯蓉➕煙肉雜豆等焗製,同生食嘅感覺好唔一樣~
仲有泰式冬陰公海鮮雜菜鍋,真係好豐富呀!

飲品方面,即磨咖啡、茶、支裝汽水、果汁同啤酒都係任飲嘅,仲有上年好興嘅detox 水添❣️

甜品
每日八點仲有個廚師即場表演整 火焰香橙班戟😲
比較少食熱辣辣嘅pancake,原來濕嘅pancake配橙味又唔錯喎,本來諗住拎黎試一兩啖,點知最後成舊食晒🤣
除咗場入面嘅甜品之外,夜晚八點之後廚師仲會整梳乎厘❗️
一夠鐘我就即刻去攞,超級好味呀❣️❣️❣️
入口暖粒粒又軟綿綿,蛋白味香濃,咁凍天氣食又暖又幸福,真係一流☺️

$300蚊食酒店Buffet➕有任食生蠔兼送吉列虎蝦,值晒回票價👍🏻
2019-12-08