2020-04-30 169 浏览
見到好多朋友都食海雲天又點心放題,又套餐真係好心動,決定跟老公撐枱腳本身想食尊貴餐,但蟹宴買一送一好鬼抵食佢啦海雲三小碟黑木耳烤麩味道濃郁,中間是酸薑片青瓜條很醒胃,半肥瘦的蜜汁叉燒,暖暖地,很入味。蟹肉燕窩羹燕窩很多,上面灑上金華火腿碎,很咸香,蟹肉很大塊,量多,湯羹做得唔錯,很有透明感芝士焗蟹蓋原隻金黃色的蟹蓋滲透了芝士香味,我覺得係車打芝士味道,每一口都有蟹粉,加入洋蔥粒,甜甜的。紅梅雪地鮮蟹拑非常精緻,意境是雪地奇觀,花雕酒滲入新鮮蟹拑肉,每一口都很鮮味,蟹汁很配蛋白。星洲黑胡椒蟹砂煲上,滋滋聲,充滿胡椒味,蟹本身有泡油,再炒,蟹肉沾滿黑椒汁,濃味到不得了,但沒有搶走蟹的鮮味蟹肉灌湯餃湯頭很鮮甜,有蝦肉,蟹肉,冬菇,仲有花膠食完蟹飲啖湯很舒服雞油花雕蟹肉伊麵有了花雕酒香,提升了伊麵的層次,蟹肉豐富,雞油帶出香味,麵的份量足夠,乾身,食落不會膩蛋白杏仁茶非常完美的甜品,杏仁很香濃,亦有不少蛋白,微甜,香滑,很高的蛋白質,正
見到好多朋友都食海雲天
又點心放題,又套餐
真係好心動,決定跟老公撐枱腳

本身想食尊貴餐,但蟹宴買一送一好鬼抵
食佢啦

海雲三小碟

蟹肉燕窩羹

芝士焗蟹蓋

紅梅雪地鮮蟹拑

星洲黑胡椒蟹

蟹肉灌湯餃
湯頭很鮮甜,有蝦肉,蟹肉,冬菇,仲有花膠
食完蟹飲啖湯很舒服

雞油花雕蟹肉伊麵