2022-07-25
好掛住日本🇯🇵,特別北海道,真係我玩過最好玩嘅地方,特別掛住北海道嘅景色同食物!🍘🍢🍙🍦見到呢間餐廳新出咗個#海膽祭套餐 仲要有好多款平時市面上少見嘅特別串揚,假期性價比,就嚟一解思鄉之情!鋪頭門口有竹葉同可愛石像裝飾,內部裝修係舒服嘅日式居酒屋,適合聊天聚會。有榻榻米包廂。 ⭐海膽祭套餐包括6款用北海道海膽製作嘅料理同壽司🍣:脆炸海膽海苔捲配醬油漬三文魚子海膽又金魚薄切配蘿蔔泥海膽和牛三文魚子軍艦海膽拖羅多士(辣)火炙海膽和牛他他配極脆脆片 每款擺盤都十分精美,北海道香滑軟綿綿嘅海膽配上唔同口感嘅,脆皮,炸物,刺身,讓人每口都口感同味覺充滿新鮮感,讓我見識到海膽嘅另一面,好驚喜! 嚟到居酒屋當然唔少得飲返杯燒酌,鐘意飲酒但又唔想太醉,推薦呢度嘅,燒酌梳打水,微薰的感覺真好!❤️ ⭐話明係揚物炸串專門店。佢嘅炸串,揚物簡直太出色,自家秘製醬汁,多款選擇,好多款式係你出邊見唔到噶!雞肉紫蘇卷炸芝士芝士番茄雞肉京蔥雞北海道帶子串柚子豚肉燒 北海道帶子大大粒,外邊炸得脆口,裡邊仲係保持到嫩滑!炸芝士真係女仔嘅至愛一定必食!無限♾️拉絲!京蔥雞翼都係經典嘅燒物!雞肉紫蘇卷,裡面嘅紫蘇簡直就係精華👍
⭐海膽祭套餐包括6款用北海道海膽製作嘅料理同壽司🍣:
脆炸海膽海苔捲配醬油漬三文魚子
海膽又金魚薄切配蘿蔔泥
海膽和牛三文魚子軍艦
海膽拖羅多士(辣)
火炙海膽和牛他他配極脆脆片
雞肉紫蘇卷
炸芝士
芝士番茄雞肉
京蔥雞
北海道帶子串
柚子豚肉燒
雞肉紫蘇卷,裡面嘅紫蘇簡直就係精華👍🏻👍🏻