Tipsy Restaurant & Bar

2019-09-25 105 浏览
• Blistered Carabineros Prawn🦐•💵Price: $188🍴Food: 5/5❣️-呢隻紅蝦嘅上枱方式好特別,店員會喺你面前用火槍將佢燒到半熟,然後將蝦放係日本脆米上面端上枱。蝦頭燒到微焦,傳黎陣陣既蝦香味,然後我地先品嚐外表微溫,內裏keep住刺身質感、爽滑鮮甜嘅蝦肉,然後再將蝦頭嘅蝦膏擠出,撈埋啲脆米一齊食,口感香脆而且味道濃郁,好正!-• Truffle Toast with Parma Ham & Mozzarella🥪•💵Price: $88🍴Food: 4/5❤️-同之前係La Rambla食既差唔多,多士烘得脆薄香口,入面既芝士、黑松露同parma ham配合得天衣無縫,食落鹹香惹味。-• Sea Urchin Pasta with Flying Fish Roe🍝•💵Price: $288🍴Food: 5/5❣️-繼mustard cafe之後覺得係香港最好食既海膽意粉🤤個海膽汁勁鮮甜好濃郁好creamy,醬汁完全掛上每一條意粉,彈牙既飛魚子提升左口感,仲令到每食一啖都有濃濃既海鮮味,呢個意粉真係無可能令人失望❤️
💵Price: $188
🍴Food: 5/5❣️