2021-05-17
今日喺黃大仙一帶做嘢,放工之後諗住搵吓有咩好味嘅日本嘢,見到呢一間位於附近新蒲崗嘅日本餐廳似乎好受歡迎,超多好評,所以一於行過嚟試吓!海膽仔嘅裝修幾簡約同埋新淨,感覺好舒服。一進入店面首先見到賣魚生嘅新鮮空運到港貨,見到呢一個場面已經超級期待,感覺呢度嘅魚生一定非常之新鮮!因為閑日去,所以好彩今晚唔使排隊就有得入座。菜單上面嘅當飯全部都好吸引,真係有啲花多眼亂!最後,見呢度叫做海膽仔,一於就叫一個海膽爆丼,另外因為我男朋友鍾意食油甘魚,所以就叫咗一個黑松露炙燒油甘魚當,兩個都係唔使加錢已經可以係套餐,價錢仲要每個飯$200都唔使,海膽飯只需要168 ,非常之抵食!好快啲套餐已經全部上晒菜,海膽好足料,見到足足有四大片!上面仲送咗啲三文魚子,好吸引!見到佢價錢咁平,其實都有擔心海膽嘅質素,點知原來我嘅擔心都係多餘的!佢每一片海膽都係非常新鮮,完全係鮮甜美味,完全一啲異味都冇!絕對唔會有出邊食嗰種平價海膽嘅怪味!每一片都係好鮮甜!食過返尋味!難怪佢叫自己做海膽仔,真係並非浪得虛名!超級推薦!至於炙燒油甘魚飯,我都拎咗男朋友小小嘅油甘魚來試,佢嘅黑松露都係非常之香!撈落飯嗰度非常好味~我係第
好快啲套餐已經全部上晒菜,
至於炙燒油甘魚飯,我都拎咗男朋友小小嘅油甘魚來試,佢嘅黑松露都係非常之香!撈落飯嗰度非常好味~我係第一次食炙燒嘅油甘魚,有炙燒嘅香味之餘仲保留到油甘魚嘅魚香,高質!
超好味!
有機會再經過新蒲崗一定會嚟再食飯!