2020-10-28
今日朋友黎開將軍澳所以搵我食飯,我梗係一盡地主之宜帶佢食D好野~諗左一陣就帶佢黎到海濱附近呢間餐廳,成日經過都覺得又CHILL又舒服,野食都唔算貴~原來而家做緊星期一二四都有唔同PROMO,我地星期二果日係200幾蚊一位任食PIZZA,但因為我地兩個食唔到咁多所以都係就咁單叫就算~CHICKEN TIKKA PASTA上網睇相見呢款長通粉都幾靚於是叫左呢個CHICKEN TIKKA PASTA,材料唔複雜,只係橄欖、蕃茄同雞肉~但味道配撘得好好,蕃茄醬濃厚,每一條長通粉都沾滿左醬汁,面頭有D芝士碎帶黎咸香既味道,加上烤得剛好既雞肉,肉質唔鞋口調味又適中,果然唔錯!AMERICAN CLASSIC BEEF BURGER之前係度食過BURGER覺得又大個又好食,今次就叫埋黎同朋友SHARE。叫左AMERICAN CLASSIC BEEF BURGER,可以揀熟成度,我地就揀左MEDIUM WELL。一黎到既時候朋友都好驚喜,因為個BURGER真係又厚又大個,配埋粗薯條真係冇得頂!BURGER肉質厚實唔鬆散,而且食落juicy,中間既紫洋蔥令整個burger香味提升,伴碟既粗薯條好肥大,咬
個食唔到咁多所以都係就咁單叫就算~
CHICKEN TIKKA PASTA
AMERICAN CLASSIC BEEF BURGER
之前係度食過BURGER覺得又大個又好食,今次就叫埋黎同朋友SHARE。叫左AMERICAN CLASSIC BEEF BURGER,可以揀熟成度,我地就揀左MEDIUM WELL。一黎到既時候朋友都好驚喜,因為個BURGER真係又厚又大個,配埋粗薯條真係冇得頂!BURGER肉質厚實唔鬆散,而且食落juicy,中間既紫洋蔥令整個burger香味提升,伴碟既粗薯條好肥大,咬落去全部都係薯仔肉,勁滋味,食完呢個真係又飽又滿足!
而家做緊星期一叫個burger可以任食薯條,下次試下星期一黎先得!