2023-09-08
今日嚟到呢間新式精緻中菜餐廳🍽️ 高貴華麗嘅入口 已經令人嘆為觀止😝😝 店員帶我地穿過奢華典雅嘅牆身大門 先入到餐廳入面🥂 精緻嘅設計 仿如賭場般嘅格局 每一個細節位 都充滿陣陣復古古董氣息🎞️ 🤣🤣 🥩脆皮和牛配香橙柚子醬 $288和牛厚切唔韌 入口外脆內軟 肉質嫩滑 沾上旁邊嘅香橙柚子醬 甜甜口感 開胃解膩ichi-ban~~💯🥄花圖爵士湯 $228 /per person精緻嘅湯盅 打卡一流📸 花圖爵士湯 絕對來頭不少 以龍蝦湯為主調,加入螺頭、花膠、排骨、老雞,再放入日本蜜瓜熬製 啖啖湯汁 都蘊藏住好珍貴嘅食材 仲有一大塊花膠 真係每一啖都唔可以錯過🥹🐟流沙黃金銀雪魚 $358上菜時已經聞到 香口鹹蛋黃味道 外表非常酥脆 咬入去就係 嫩滑銀雪魚 魚質層層分明 好食到停唔到😛🥢花膠麻婆豆腐 $188呢到嘅新派中菜 真係新穎又配搭得天衣無縫 聽到菜式名都會好想試下🤣😂 食落真係冇令人失望 完全無違和感 麻婆豆腐微辣口感 唔會遮蓋咗花膠食材 完全係高級食材享受體驗🥰🦞龍蝦膏海膽炒飯 $168一大板海膽放係炒飯上面已經非常吸晴 海膽唔腥 好鮮甜 炒飯唔會過多 完全可以用嚟撈勻成個飯一齊食
🥩脆皮和牛配香橙柚子醬 $288
🥄花圖爵士湯 $228 /per person
🐟流沙黃金銀雪魚 $358
🥢花膠麻婆豆腐 $188
🦞龍蝦膏海膽炒飯 $168
一大板海膽放係炒飯上面已經非常吸晴 海膽唔腥 好鮮甜 炒飯唔會過多 完全可以用嚟撈勻成個飯一齊食 仲要個炒飯唔會食完覺得好熱氣嘅感覺~~
🍈蜜瓜甘露 $78
呢碗賣相得體嘅甜品 係楊枝甘露同西米露 配上蜜瓜嘅混合版 清甜得嚟甜度又岩岩好 唔會好漏 非常值得試😋
🍸🫧Bubble Colada $128
🍸🎲Gambling Coins $128
卡牌係用糯米紙做 可以食用 造型鬼馬得黎又食得 非常得意呀😛