2024-03-17
最近韓系Cafe越嚟越流行 無論菜式同環境都好靚🤩同朋友去坐吓傾偈飲杯嘢都好舒服 好受少女歡迎💕今次去呢間就喺海港城海運大廈地下 近碼頭好就腳餐廳用跳色裝潢走休閒路線 好有韓系流行嘅風格🤍唔止打卡一流 食物全部都驚喜地好好食😋🍗半半炸雞 (柑橘炸雞, 蒜香蜜糖炸雞) $155製作時間雖稍長 但上枱炸雞同薯條都係熱辣辣🔥炸雞雖然裹上醬汁 但皮依然係脆嘅👍🏻👍🏻切開裏面出晒煙又有肉汁 仲要係冇骨嘅食得好滿足🥰兩隻醬汁都係甜甜地 加上蒜香鹹甜鹹甜好過癮🦑辣魷魚紫菜包飯 $92紫菜包飯作為韓國國民食物 豐富得來又好飽肚😋以生醃辣魷魚作為主題 香辣好吊味 魷魚質感特別比起一般紫菜包飯更加濃味 重口味人士必食🌶️🌽軟綿綿粟米蛋糕 $62見隔籬枱嗌咗呢個咁特別嘅粟米蛋糕 我哋又試吓似乎係呢間餐廳嘅signature 特別得來又真係好食🤩蛋糕完全唔會太甜 粟米味好香濃 忌廉都好輕盈🥰粟米清甜唔會膩 自己食晒一件都唔會有負擔感👍🏻🍨香濃花生夢幻冰沙 $98另一款甜品我哋就嗌咗冰沙 食落好有韓國傳統味🇰🇷冰沙軟綿 配上中間嘅花生碎同紅豆 增添不少口感🫘旁邊仲有煉奶配上冰食 唔怕食到中間會冇味🥛☕️🍦牛奶雪糕咖
同朋友去坐吓傾偈飲杯嘢都好舒服 好受少女歡迎💕
🍨香濃花生夢幻冰沙 $98
另一款甜品我哋就嗌咗冰沙 食落好有韓國傳統味🇰🇷
冰沙軟綿 配上中間嘅花生碎同紅豆 增添不少口感🫘
旁邊仲有煉奶配上冰食 唔怕食到中間會冇味🥛
☕️🍦牛奶雪糕咖啡(凍)
呢杯牛奶雪糕咖啡都好有驚喜 雪糕牛奶味超濃郁🥹
配上一杯熱黑咖啡淋上去 瞬間變咗凍牛奶咖啡
咖啡濃度可以因應自己口味去倒 就唔怕太濃太淡啦😆
🥛五穀鮮奶(凍)
另一款好傳統嘅五穀鮮奶 飲落好似燕麥飲品🙈
好純樸嘅味道 食濃味嘢之後飲refresh下👍🏻
🏡sips;;lban (尖沙咀)
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下OTG61號舖
#fehk_tst #fehk_cafe #fehk_kln #尖沙咀cafe #尖沙咀美食 #香港美食 #食好西 #香港好去處 #美食推介 #吃貨 #hkfoodie #hkfood #foodstagram #hkig #hkfoodblogger #instafood #hkrestaurant #韓式cafe