2023-06-06
成日經過灣仔都見到呢間餐廳,今次終於去試下,餐廳裝潢以海洋為主題,用餐區上二樓,環境寛敞舒適,除咗主打食蟹,同招牌shake shake 海鮮袋,仲有其他海鮮野食~🔸黃金焗生蠔 $168/ 4pcs生蠔幾大隻鮮甜,兩隻芝士味,個人比較鍾意另外兩隻卡彊醬味,帶有微辣味,幾開胃!🔹封門牛柳羽衣甘藍沙律 $168牛柳煮加上羽衣甘藍同生菜,口感清爽開胃,沙律醬汁唔會太酸或太甜,中和牛柳嘅油膩感~🔸日式煎銀鱈魚配白麵豉忌廉汁 $298銀鱈魚煎得啱啱好,表面煎至金黃香脆,入口腍滑多汁,最特別嘅係佢配咗白麵豉忌廉汁,帶有微微咸味,同銀鱈魚嘅鮮味好夾,味道鮮美,又唔會太膩口!🔹虎蝦香蒜橄欖油意粉 $168虎蝦幾新鮮,肉質鮮甜嫩滑,加埋濃郁蒜香同橄欖油,有啲微微辣嘅味道,好開胃,但怕辣嘅朋友可能會覺得有d辣~意粉幾煙韌入味,煮得啱啱好,唔會太軟或太硬,啲醬汁都吸得好勻,每一條意粉都可以食到濃郁嘅味道~
🔸黃金焗生蠔 $168/ 4pcs
🔹封門牛柳羽衣甘藍沙律 $168