平日收工6:30左右拎票排隊,等到左大約45分鐘,7:15左右入坐。入坐雖然唔係坐正窗邊,不過都望到海🌊好多野都好想食,不過得2個人,所以叫左炸雞同最出名既海膽烏冬加杯野飲就收手。韓式辣醬炸雞(跟鐵板芝士)-$198(4/5) 佢塊鐵板芝士勁正,熱住上溶住d芝士,炸雞你想點幾多芝士就幾多,唔點又得。雞炸得好香,都多肉,佢辣醬係分開上,想幾辣可以自己控制。肉都好juice ,炸粉唔算太厚。食到尾feel到熱氣😂不過都要食埋佢,咁配芝士太正。不過芝士記得襯熱食,始終天氣凍,佢硬反就無咁好食。再來就係奇納百川名物,三文魚子海膽忌廉醬烏冬-$188(4.8/5) omg ,我真係好鐘意食三文魚子同海膽,海膽唔係係面頭果小小,成個烏冬都有小小海膽味,三文魚子雖然就咁睇落唔算多,但食到最尾都仲有,佢地同烏冬好夾。仲叫左杯飲品,LEMON LIME HONEY BUBBLY-$70 (3.5/5) 記得就攪勻先好飲,唔係飲到底會好甜。個樣幾靚,打卡一流。味道正正常常,唔會過甜,係多冰左d。總結: 都終於明白點解咁多人排隊,都幾出色。佢又唔算好貴,但食物質素都幾高,姨則一定有下次😋

三文魚子海膽忌廉醬 烏冬

三文魚子海膽忌廉醬 烏冬