海港城最近开左好多新餐厅系新建延长部分OTE (LCX行到尽)呢间日本餐厅就系其中一间有一排位系全维港景,亦有得坐室外好兴幸我冇被安排坐海景位,因为本人好怕晒😎唔好以为海景就劲贵,价钱正常,冇抬高价由于周末的关系,冇set lunch,只能散叫比较平庸 三文鱼唔算好新鲜 好一般而且份量比较细 得4件本身唔系特别钟意拉面,但见到餐牌上的图,被只大鸡脾吸引可惜图片真系只供参考,真实版差一大截鸡脾已经脱皮鸡肉亦比较老,非常散,似系煮得过耐,认真麻麻但拉面硬度几好,有咬口,酱油汤底算几香呢个有惊喜,估唔到系铁板上,有少少饭焦好香鳗鱼好多而且切得几大嚿,好有口感鳗鱼有烧过,烧汁都好味,配炒饭一流慢慢爱上鳗鱼添☺️热辣辣烧出,一座小蛋山,外面烧得金黄色不过切落去冇期望中的梳乎厘空气感里面密度好高,比较实,唔滑食落有玉子烧的蛋甜香,但味道偏淡但钟意外面烧得香,外皮有少少腐竹的口感不过都系觉得被个餐牌呃左,都唔系梳乎厘既好有层次的甜品,由面头的抹茶粉,下面有层cream再下面就系抹茶蛋糕,中间仲加左红桑子,好香又有爽爽的口感,甜度刚好,但抹茶味唔够浓唔好以为系寿司,其实系雪糕甜品惊喜呀! 几特别,有雪糕
呢间日本餐厅就系其中一间

有一排位系全维港景,亦有得坐室外

好兴幸我冇被安排坐海景位,因为本人好怕晒😎

唔好以为海景就劲贵,价钱正常,冇抬高价
由于周末的关系,冇set lunch,只能散叫

三文鱼牛油果寿司卷

比较平庸 三文鱼唔算好新鲜 好一般

而且份量比较细 得4件
鸡白汤酱油拉面

本身唔系特别钟意拉面,但见到餐牌上的图,被只大鸡脾吸引

可惜图片真系只供参考,真实版差一大截

鸡脾已经脱皮鸡肉亦比较老,非常散,似系煮得过耐,认真麻麻

但拉面硬度几好,有咬口,酱油汤底算几香
鳗鱼炒饭

呢个有惊喜,估唔到系铁板上,有少少饭焦好香

鳗鱼好多而且切得几大嚿,好有口感

鳗鱼有烧过,烧汁都好味,配炒饭一流

慢慢爱上鳗鱼添☺️
梳乎厘玉子烧

梳乎厘玉子烧

热辣辣烧出,一座小蛋山,外面烧得金黄色

不过切落去冇期望中的梳乎厘空气感

里面密度好高,比较实,唔滑

食落有玉子烧的蛋甜香,但味道偏淡

但钟意外面烧得香,外皮有少少腐竹的口感

不过都系觉得被个餐牌呃左,都唔系梳乎厘既
抹茶Tiramisu

美人甜卷

唔好以为系寿司,其实系雪糕甜品

惊喜呀! 几特别,有雪糕、黑糖、白玉、黄豆粉

个外皮好爽口有d似越南的米纸但爽身好多

里面的抹茶雪糕配白玉(好烟韧的团子)超有口感

雪糕好冻慢慢溶化,白玉好有𡁻口,再加上爽口的皮

好好味 推介!
2017-10-21