2022-06-16 170 浏览
呢間海景餐廳最適合同閏蜜/情侶一齊撐枱腳🍽🍶今次我同我閏蜜👭提前2,3星期📆係Open Rice 預約晚餐時段食飯,因為呢間餐廳長期Full Booking ,每次經過次次都會排晒長龍🧍🏻‍♀️🧍🏻🧍🏻‍♂️🧍🏻‍♂️🧍🏻‍♀️🧍🏻‍♂️,所以就的起心肝❤️‍🔥提前Book‼️*餐廳環境衛生*一入餐廳,餐廳員工已經準備左窗邊🪟位俾我地,雖然有啲雨🌧,但係都可以睇到鐘樓同埋對面海會展🤩如果有幻彩詠香江,應該仲正😇我倆個人食,但準備左四人枱俾我,十分闊落,可以俾我叫到成枱都係食物🍱🥗🍡🍙,唔洗怕逼夾。加上衛生方面都要讚讚😜十分乾淨✨影相打卡真係一流📸*食物貌相味道*我地倆人總共叫咗5道餸1.🍣三文魚蟹肉沙律壽司卷($93)🍣第一道上碟就係呢個壽司卷,壽司卷上面有好多蟹肉🦀🦀🦀🦀,我自己私心係好鐘意蟹肉❤️撘配住三文魚子都幾配合!2.🐟意式三文魚片洋蔥醬油汁($98)🐟第二道就係三文魚片,呢道主要食佢醬油汁🧂洋蔥🧅清新開胃!三文魚都好新鮮!3.🍚三文魚親子鹽昆布炒飯($118)🍚第三道呢個炒飯就有啲失望,同普通出邊茶餐廳嘅炒飯差唔多,啲飯仲有啲硬!🍛🙁4.🐓炭燒黑蕯摩雞($238)🐓第四道鐵板燒雞,雞肉好特

呢間海景餐廳最適合同閏蜜/情侶一齊撐枱腳🍽🍶

*餐廳環境衛生*

*食物貌相味道*
我地倆人總共叫咗5道餸

1.🍣三文魚蟹肉沙律壽司卷($93)🍣

2.🐟意式三文魚片洋蔥醬油汁($98)🐟

3.🍚三文魚親子鹽昆布炒飯($118)🍚

4.🐓炭燒黑蕯摩雞($238)🐓
第四道鐵板燒雞,雞肉好特別,係黑色⚫️食落似走地雞,唔肥,結實嘅口感😌佢仲有三個醬汁俾你調味,不同醬汁都有不同效果,但我自己就鍾意原汁原味,咩都唔落。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

5.🦐海老牛油果美人卷($68)🥑
食完四度餸之後,仲覺得有啲肚餓,再追加第五度餸,美人卷😜海老新鮮。
最後一道餸,就好似平時酒樓咁樣,炒飯或者伊麵做結尾😂

另外餐飲就點了兩杯無酒精飲品🍹🍹
一杯就係菠蘿味🍍嘅果汁、一杯就係雜莓味🍒果汁,不會太甜。

*服務質素*
因為餐廳長時間都多人,侍應都分身不暇,落單及上菜速度都不太慢。👍🏻👍🏻
2022-05-30