今次book咗嘅staycation為嘅係海景嘉福酒店嘅海景。今次我哋book咗貴賓樓層,所以我哋嘅房間亦都包左club access,即係下午茶、黃昏雞尾酒同埋第二日嘅早餐。由於係club,所以今次嘅check-in唔使響大堂做,可以上一樓嘅酒店會所坐喺度有專人幫我哋處理。完成手續之後就坐低咗享受免費嘅下午茶同埋欣賞美景。食物嘅選擇唔算好多,鹹點有兩款三文治同煙三文魚牛角包。當然有下午茶唔少得嘅英式鬆餅,仲有幾款甜點,味道都唔錯,不過選擇就算少了。反而飲品就唔錯,有即磨咖啡、茶、果汁汽水或者其他飲品選擇... 海景為先,食物次之,而且會所人唔多,入住之前同朋友開心咁樣傾偈同享受美景都係一件好寫意嘅時。

2020-12-19
下午茶