今次係第二次黎食,上次黎食過蝦麵覺得好好味。12點幾黎到竟然無咩人,記得上次黎係坐滿哂。睇一睇個menu,同之前比已經加左價,有啲選項例如手撕雞飯喺中午亦都見唔到有。記得上次黎見到隔離檯食海南雞飯覺得頗吸引,今次唔洗諗都已經決定食。野飲要另外加錢,淨係有包冬瓜湯。之前見到人食係有包埋時菜,不過依家就無,淨係得碟雞嗰度有兩條菜心。個餐黎到賣相都唔錯,雞同飯嘅飯量都幾多下。雞嘅皮肉分明,而且啲肉都好嫩滑,配埋啲醬油好好味,可以同佢講走雞胸。油飯同平時食嗰啲都有啲唔同,佢嘅飯比較硬身,粒粒分明,香茅味重,都幾香。不過可能平時食開嘅飯係淋少少,所以有啲唔慣。整體黎講,雖然加左價但係佢分量都幾多而且味道都幾好,覺得無論係蝦麵定海南雞飯都值得試下。

2019-07-15
午餐