2024-04-20
Mulino @mulinohk 📍:尖沙咀麼地道62號永安廣場地下1-6及45-46號舖🚗:尖沙咀/尖東地鐵P2出口 步行5分鐘📞:+852 2721-3600💲:~HKD350/head for dinnerFood quality✔️:Mix Mediterranean Dips, Squid Ink Linguine with Crab Meat, Tropical Fizz, Gin Pivot👌🏼:Grilled Chicken Skewers, Pistachio Puff Cake 總結:😋次次行永安廣場都覺得好似返咗00年代咁近海傍位置開咗間地中海菜 炭爐烤肉🍖餐廳 食物調味充滿異國風情 非常啱我胃口 環境靚 鐘意食地中海菜嘅朋友衝呀😋Mix Mediterranean Dips包muhammara 係將紅椒外皮烤焦再打成泥製成、hummus 鷹嘴豆泥拌橄欖油同mutable 煙燻茄子🍆蓉配兩塊pita bread 前兩個醬都超好食 尤其係muhammara 係全餐之最 非常exotic! 👍🏼 😋另一樣推薦係Squid Ink Linguine 蟹肉超多 整體調味以蕃
📍:尖沙咀麼地道62號永安廣場地下1-6及45-46號舖
🚗:尖沙咀/尖東地鐵P2出口 步行5分鐘
📞:+852 2721-3600
💲:~HKD350/head for dinner
Food quality
總結:
😋另一樣推薦係Squid Ink Linguine 蟹肉超多 整體調味以蕃茄仔 蒜 檸檬同歐芹🌿做基底 食落辣辣地 係難得將意大利細肩麵整成充滿地中海風情嘅意式麵
😋除咗食物外 試咗兩杯mocktail 分別係Tropical Fizz同Gin Pivot 前者就熱情果菠蘿🍍梳打為主 後者就係fresh mint溝gin 配橙同蘋果 兩杯都好飲
😋環境幽暗有氣氛嘅酒吧feel 啱拍拖或同朋友同事TGIF😎
🤔食地中海菜唔叫烤雞肉串都對唔住自己 呢個拼盤包8件雞 沙律 薯條同乳酪醬 大份到食唔哂比起另外兩碟 呢個烤雞就正常 唔錯嘅 沙律反而有啲驚喜🤤
🤔甜品叫咗開心果千層塔 類似拿破崙咁一層層塗咗開心果醬 好食嘅甜品🍮就睇到都開心
😨餐廳位置好難揾 建議大家預留時間