凡高作為舉世聞名嘅大畫家,距啲作品一直都好鐘意❤️ 位於銅鑼灣嘅凡高餐廳就以凡高嘅作為主題,建造了一個唯美,讓人放鬆嘅美妙地方👍全場都掛滿了凡高嘅畫,就連餐墊都係特別訂造嘅畫作👍 超級靚,打卡一流餐湯一個98%蘑菇湯,超級濃郁嘅蘑菇溶,香噴噴👍 仲好有口感🙆🏻‍♂️ 另一個係蔬菜湯,酸酸甜甜,開胃一流❤️前菜一個大蝦配帶子,蝦肉爽脆,帶子滑嫩👍 加埋個黑醋沙律,清新🫰🏻 另一個哈密瓜配火腿,絕配👍 仲有個普羅斯旺式炒田螺,螺肉呈黝黑色,味道特別🫰🏻 配上特色嘅芝士薯蓉,每一口都超級正🤤🤤主菜我哋一個揀左燒美國豬肋骨配燒烤汁,伴蒜蓉香草醬薯角,豬肋骨超級好食,味微酸帶辣,好開胃!輕輕一咬就骨肉分離👍 另一個係炭燒澳洲M7和牛配法式黑松露醬👍 五成熟嘅M7嘅和牛,肉質嫩滑,牛味好濃郁🤤 更值得稱讚嘅係個薯角,先蒸後炸,再用香草醬炒均勻,口感特別好食🤤🤤 最後食埋食甜品🍮 😍 真係好飽啊!一路食一路欣賞著名畫,再加杯紅酒 🍷仲有環境再加100分👍👍 真係愉快嘅一餐

最後食埋食甜品🍮 😍 真係好飽啊!

一路食一路欣賞著名畫,再加杯紅酒 🍷
仲有環境再加100分👍👍 真係愉快嘅一餐