2010-08-13 28 浏览
第四/五次來到呢度今日8 大 1 細...又到此聚會先講野食:主打北京烤鴨一隻($280) : 唔知係咪期望太大...加上已經開始有點厭....今次真係冇咁好食, 包皮唔夠熱, 鴨又好似唔夠脆兼油到嘔回鍋肉(中size, $55): 肥瘦ok 但味道過甜, 麻麻地京蔥爆牛肉(中size $60): honey同我最鐘意食的一個餸, 牛肉"林", 但唔夠汁, 感覺鑊氣唔夠糖醋魚塊 (中size $70): 好味, 炸到一舊舊外脆內軟, 甜酸度適中小籠包十隻($55): HONEY 覺得麻麻但我覺得ok 喎, 包簿, 肉汁夠蒸炸銀絲卷各一 ($12/@): 無乜特別, 缺點係不設煉奶 , 但對我係零影響, 因為我最憎煉奶白飯七碗菜前小食係 "林" 花生加酸菜茶界前菜每人收$10埋單$1000Service: d 哥仔waiter 都幾好傾, 算唔錯的服務但略嫌上菜速度慢咗d 囉...第一/ 二/ 三/ 四...味餸相隔大約10mins 有多....感覺唔好環境: 冇去toilet so no comment, 但地方都夠光猛兼人多, 尤其多外國人, so 都幾熱鬧食得多了, 短期內應該唔
第四/五次來到呢度
今日8 大 1 細...又到此聚會
先講野食:
白飯七碗
菜前小食係 "林" 花生加酸菜
茶界前菜每人收$10
埋單$1000

食得多了, 短期內應該唔會再去lu~
2010-08-12